SATSE exigeix vacunar també els festius per arribar al 80% de la població immunitzada al juliol

El sindicat d'infermeria critica que hi hagi diferents velocitats en l'administració de la vacuna a l'Estat


El sindicat d'infermeria SATSE exigeix en un comunicat que s'acceleri l'administració de les dosis de vacunació de la Covid-19, incorporant també els dies festius com a dies hàbils per vacunar, amb l'objectiu d'arribar al 80% de la població immunitzada al juliol.

El sindicat critica que “no és de cap manera acceptable” que hi hagi diferents velocitats segons els territoris de l'Estat en l'administració de la vacuna i reclama “una actuació eficaç, ràpida i homogènia en el conjunt de l'Estat”. Així mateix, demanen que es vacuni “durant cada dia de la setmana, inclosos festius, matins, tardes i nits” i s'habilitin espais en les àrees de consultes dels hospitals per agilitzar encara més la campanya. El sindicat assenyala que arribar al 80% de la població vacunada al juliol d'aquest any ha de ser l'objectiu prioritari per a totes les administracions sanitàries competents.

De manera complementària a la vacunació que s'ha de fer en els centres sanitaris, SATSE demana també la creació d'equips mòbils per desplaçar-se als centres sociosanitaris, i en un futur, a les grans empreses, integrats per tres infermeres i infermers, com, per exemple, el que apunten que ja s'està fent a Andalusia.

SATSE també fa una crida al conjunt de la població perquè no rebutgi la possibilitat de vacunar-se. “Entre tots aconseguirem acabar amb aquesta greu malaltia i, per això, la vacunació és primordial”, reblen al comunicat.

D’altra banda, el sindicat reclama que es contracti a totes les infermeres i infermers necessaris per garantir que es realitza amb èxit la campanya de vacunació, apuntant que en el cas que a una administració se li esgotin totes les possibilitats de contractació de nous professionals, es proposi aquesta tasca amb caràcter voluntari a la plantilla existent.

Pel que fa a al retard en l'inici de la campanya de vacunació, especialment en comunitats autònomes com Madrid, SATSE argumenta que es deu a la manca de planificació necessària. El sindicat també rebutja que es destinin recursos públics a la sanitat privada per realitzar la campanya de vacunació com fa la Comunitat de Madrid.


 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article