El servei de famílies col·laboradores ha atès 74 infants de Barcelona el 2020 malgrat la irrupció de la Covid-19

El servei organitza una jornada telemàtica el 27 de gener per oferir eines als infants per a una comunicació no violenta


Totes les famílies passen dificultats en un moment o altre. Per resoldre i acompanyar les famílies que veuen limitada la seva capacitat de cura i atenció dels seus fills, va néixer, gairebé fa quatre dècades, el servei de famílies col·laboradores, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona. Aquest servei ha atès 74 infants de Barcelona durant el 2020 i organitza, el 27 de gener, una jornada telemàtica en què oferirà eines per acompanyar els infants des de la perspectiva de la comunicació no violenta.

L’organisme va atendre 74 infants l’any passat, malgrat la irrupció de la Covid-19 i actualment compta amb 84 famílies voluntàries, i tot des d’una perspectiva solidària. En la jornada s’oferirà a les persones que hi participen reflexions sobre un model de comunicació que desenvolupi l’escolta atenta i l’observació sense judicis, tant per a la resolució de conflictes com per establir una comunicació més empàtica amb els infants.

Amb aquesta jornada, el Servei de Famílies Col·laboradores també aspira a donar-se a conèixer entre d’altres famílies que puguin convertir-se en participants del programa. Les col·laboracions, en qualsevol cas, són establertes a partir d’un acord mutu de les persones implicades, dura el temps que sigui necessari fins que es resolgui la circumstància que l’ha motivat i s’intenta que sigui en l’entorn més pròxim.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, s’ha afegit a la crida per incrementar el nombre de famílies voluntàries, tot destacant la importància d’aquest servei: “La pandèmia i el confinament han fet palesa la importància de la cura en la vida de les persones, i també les desigualtats que patim. També hem redescobert el valor de la solidaritat i el suport mutu. El Servei de Famílies Col·laboradores és per tant més important que mai, perquè posa en contacte persones disposades a ajudar amb persones que necessiten suport per a la cura dels seus infants”, ha declarat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article