Amposta farà activitats mensuals per reconèixer i defensar les diversitats i la igualtat entre la ciutadania

El projecte Amposta Ciutat Diversa vol ser “una eina de cohesió i enriquiment” que apropi els diferents col·lectius


L'Ajuntament d'Amposta ha impulsat el projecte Amposta Ciutat Diversa. Es tracta d'una iniciativa per reconèixer la diversitat i pluralitat de la ciutadania, conscienciar sobre les seves problemàtiques i "aturar els missatges negatius", com ha apuntat l'alcalde Adam Tomàs.

Cada mes, començant aquest mes de febrer per la diversitat funcional (discapacitat intel·lectual i de desenvolupament), amb la implicació d'entitats, associacions i empreses, es programaran activitats per donar visibilitat a les dificultats que es pateixen, per eliminar barreres i per generar “relacions improbables i enriquidores”.

El projecte es basarà en les diversitats de gènere, opinió, orientació sexual, religió, edat, funcionals i de salut. Les activitats tindran un eix vertebrador i comú cada mes amb contingut audiovisual i de premsa sobre la diversitat protagonista, així com un espai setmanal a la ràdio o la biblioteca municipal.

Seran les entitats i els participants, amb la implicació de les regidories del consistori, qui aniran definint i proposant les accions de sensibilització i formació mensuals perquè “Amposta sigui més inclusiva des de la diversitat” i es reconegui com un element social enriquidor.

També la situació sanitària condicionarà el tipus d'activitats que es puguin organitzar. “Anirem construint el projecte entre tots i el fet de fer-ho així farà que la motivació i la implicació de tots els agents es vagi fent més gran perquè ens anirem entrenant en la mesura que es vagi fent”, ha destacat Assumpta Eixarch, responsable de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Amposta.

Amposta Ciutat Diversa no vol ser únicament un projecte “bonic en forma”. “La voluntat del projecte és que sigui transformador, que estigui molt present durant el 2021, però que es quedi i no sigui una anècdota a la història de la ciutat”, ha insistit Eixarch. Les accions que inclourà també pretenen afavorir que s'estableixin relacions on la diversitat “sigui un plus” i que potenciïn “relacions improbables” perquè aquestes “acabin sent una cosa habitual”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article