Lleida activa el Punt de Solidaritat per fomentar la cooperació internacional del territori

L’espai, ubicat a Mercolleida, pretén ser un punt de consulta i assessorament, i d’acompanyament als municipis


La Diputació de Lleida i la Paeria han posat en marxa el Punt de Solidaritat de Lleida ubicat a l'edifici de Mercolleida de la capital del Segrià. El servei, que es va inaugurar al desembre i que compta també amb el suport del Fons Català de Cooperació, i pretén fomentar i estimular la cooperació i la solidaritat internacional arreu del territori de la demarcació lleidatana.

Aquesta nova plataforma vol reforçar la comunicació i la difusió externa pel que fa a totes les línies d'intervenció municipals en el camp de la solidaritat i la cooperació internacional, motivant la xarxa associativa a treballar en aquest marc. L'espai pretén ser un punt de consulta i assessorament, i d'acompanyament a altres municipis de la demarcació.

Aquest Punt Solidari vol contribuir al desenvolupament a través de la promoció dels Drets Humans, la igualtat efectiva, dirigint l'atenció als col·lectius de major vulnerabilitat, donant protagonisme a les persones i potenciant les capacitats de tothom. L'objectiu és treballar en el marc de les emergències i l'acció humanitària, intervenint en les fases de prevenció, reconstrucció, rehabilitació i reactivació productiva, així com treballar en la formació de programes i projectes de codesenvolupament.

El Punt de Solidaritat també vol ser un lloc de consulta i assessorament a les diferents línies d'intervenció, així com per acompanyar altres municipis de la demarcació de Lleida en l'organització de jornades formatives, trobades per compartir experiències, bones pràctiques i activitats en el marc objecte del conveni, entre altres objectius.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article