La 29a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona inicia el seu recorregut tornant a les arrels

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acollirà un monogràdic dedicat a Margaret Tait


Arrenca una nova edició Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, i ja en van 29. El primer trimestre del 2021 porta un monogràfic dedicat a Margaret Tait, una sessió coformativa i festiva per a cineastes de la mà de la documentalista Diana Toucedo, en el marc del Projecte Arxipèlag i una nova convocatòria d’ El vídeo del minut.

El monogràfic dedicat a la cineasta experimental escocesa Margaret Tait,(1918-1999), elaborat en estreta col·laboració amb l'XCÈNTRIC, es reproduirà al cinema del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, els proper dies 11, 12 i 18 de febrer.

“Aquest monogràfic ens acosta a una àmplia selecció dels seus films, plens d’aproximacions poètiques a diversos microcosmos: el seu jardí, el seu carrer, la seva mare... Tait va filmar pel·lícules y  va escriure poesia, però no distingia entre una cosa i l’altra ja que per ambdues eren formes de capturar la música de la natura en els seus diferents ritmes i timbres”, explica l’organització de la Mostra en un comunicat.

La pandèmia global ha comportat aprenentatges vitals transcendents, també per al món cultural. Tal i com assenyalen, “els coneixements que les feministes i les ecofeministes fa dècades que divulguen sonen avui amb força a més altaveus que mai: som interdependents, som ecodependents i la vida és una possibilitat per sobre d'una certesa”.

A més, les organitzadores destaquen la importàmncia de la col·laboració en una activitat activitat com la seva.” Col·laboració amb altres entitats, amb diferents espais de la ciutat i del país, amb institucions, amb cineastes, crítiques i distribuïdores...- és la principal raó per la qual la Mostra és avui possible, quasi trenta anys després de la primera edició, un llunyà 1993”, expliquen.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article