Girona amplia els semàfors acústics per a persones invidents

Els sis nous punts s’han consensuat amb l’agència ONCE a Girona

L'Ajuntament de Girona ha instal·lat semàfors amb senyals acústiques per a persones invidents en sis punts de la ciutat. Es tracta de sis punts situats en diverses zones de la ciutat, com ara el Mercadal, el barri de Sant Narcís o a Taialà. En tots ells, l'Ajuntament de Girona i la fundació ONCE han decidit conjuntament el millor pas de vianants per instal·lar-hi aquest equipament.

Els nous aparells s'han posat a les cruïlles del carrer de la Sèquia amb Jaume I, del passeig d'Olot amb el carrer del Montnegre, de la rambla de Xavier Cugat a amb l’avinguda de l’Amical Mauthausen i el carrer de Fontajau; de l’avinguda de Lluís Pericot amb els carrers de Sant Salvador d'Horta i del Marquès de Caldes de Montbui; i als passos de vianants del passeig d’Olot, davant el centre educatiu FEDAC Sant Narcís, i de la carretera de Taialà, davant l’escola de Taialà (entre els carrers del Cervino i de Josep Maria Prat i Roca).

Amb aquests nous passos de vianants adaptats, ja hi ha 131 semàfors amb senyals acústiques a la ciutat. El cost dels sis nous punts amb senyals acústiques ha estat de 18.584 euros. Per altra banda, el consistori gironí també està adpatant les parades d'autobús pel col·lectiu invident amb la instal·lació de terres podotàctils. Es tracta d'un tipus de rajoles que ajuden a les persones invidents a saber on hi ha una parada d'autobús i cap a on han de dirigir-se per pujar-hi.

De moment s’han adaptat les dues parades de l’avinguda de Ramon Folch, la de la plaça del Marquès de Camps i les del col·legi la Salle. Properament, s’actuarà a les plataformes de la Gran Via de Jaume I i, després, en les de l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal, al carrer del Migdia.

En el cas de les obres a l’avinguda de Ramon Folch, a banda d’adaptar la parada, s’ha aprofitat també per fer els encaminadors al llarg de tota la rambla. Es tracta d’una franja direccional amb paviment de quatre ratlles que travessa la vorera des de la parada cap a la façana, per facilitar el desplaçament de les persones invidents.

A més, tant en aquest punt com en els previstos a la Gran Via de Jaume I, s’ampliaran les voreres i s’instal·larà senyalització podotàctil en els passos de vianants preparats amb aquest sistema. Duent a terme aquestes actuacions, el consistori preveu millorar la mobilitat a peu i ampliar els trams de la ciutat completament accessibles per a persones amb mobilitat reduïda o amb discapacitat visual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article