Salut demana “contenció” en la revisió de les restriccions tot i que la situació epidemiològica està millorant

El personal educatiu de fins a 55 anys començarà a vacunar-se aquesta setmana


La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que sestà revisant les restriccions per frenar el coronavirus, que caduquen aquest diumenge vinent, i davant una possible flexibilització ha advertit que la revisió ha de ser “amb contenció”. En roda de premsa, Vergés ha apuntat que la majoria de dades marquen una “tendència positiva” i que la situació epidemiològica està millorant, encara que ha demanat ser “prudent” perquè la pressió assistencial encara és alta. Sobre quins sectors podrien beneficiar-se d'aquesta flexibilització, la consellera ha dit que s'està tractant la situació “tècnicament” al Procicat.

D'altra banda, i després que el TSJC hagi admès a tràmit un recurs de Fecasarm per obrir la restauració fins a les 10 de la nit, la consellera en funcions ha advertit que els jutges “no poden fer d'epidemiòlegs”. “És molt perillosa aquesta deriva”, ha afegit.

Pel que fa a la vacunació, aquest dimecres començarà la vacunació a personal docent de menys de 55 anys. Tots ells rebran un SMS i podran apuntar-se des d’aquest dimecres a una pàgina web perquè se'ls administri la vacuna d'AstraZeneca en algun dels 37 centres de vacunació i en les franges establertes. Aquest col·lectiu s'afegeix a d'altres que ja l'estan rebent, com ara els farmacèutics, els funcionaris de presons o els cossos de seguretat i emergències. Aquesta setmana també està previst que comenci la vacunació a grans dependents i a persones majors de 80 anys. Vergés no ha volgut concretar el dia exacte en què s'iniciarà en aquest grup però ha avançat que podria ser dijous o divendres.

Amb tot, la consellera en funcions ha remarcat que l'atenció primària hi tindrà un paper molt important perquè serà qui logísticament veurà com es pot organitzar. Vergés ha remarcat que és un grup poblacional complex perquè ha de ser vacunat amb el vaccí de Pfizer —que ha d'estar en una temperatura molt baixa i s'ha d'administrar ràpidament— i perquè en alguns casos implica un desplaçament dels professionals fins al domicili.

Nou espai hospitalari polivalent del Parc Sanitari Pere Virgili

Vergés ha fet aquestes declaracions en la inauguració del nou espai assistencial polivalent del Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona, que ha començat la seva activitat aquesta setmana. El centre, que funcionarà com a annex a l'Hospital Vall d'Hebron, serveix per atendre només els pacients Covid-19 i distensionar així l'hospital. L'edifici té una capacitat de 56 llits convencionals i 32 per a crítics i semicrítics. Amb una superfície de 3.000 m2, s'ha construït en un temps “rècord”, en paraules d'Alba Vergés, i servirà com a reforç del sistema públic de salut un cop acabi la pandèmia. “Ha vingut per quedar-se”, ha remarcat la consellera.

Segons ha detallat el gerent de l'Hospital Vall d'Hebron, Albert Salazar, tots els pacients amb coronavirus atesos per urgències en aquest centre es derivaran al nou annex, i només aquells que necessitin diàlisi durant el seu ingrés o a qui els calgui un tractament amb membrana extracorpòrea seran atesos a Vall d'Hebron.

El centre s'ha habilitat amb un pressupost de 18,2 milions d’euros. És un dels cinc annexos que es va dissenyar per “esponjar” els hospitals i evitar la desprogramació d'activitat no relacionada amb el coronavirus.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article