Un brot de coronavirus a la UAB fa posar en quarentena als 1.400 residents de la Vila Universitària 

Hi ha 24 estudiants positius i una vintena que estan a l’espera del resultat de les proves


Un brot de Covid-19 afecta 24 estudiants que resideixen a la Vila Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), segons ha avançat el diari ARA. A banda dels positius confirmats, hi ha 20 estudiants més que estan a l'espera de rebre el resultat d'una PCR. Salut ha informat que es farà un cribratge als 1.400 estudiants que resideixen a la Vila entre aquets dijous a la tarda i demà divendres. Els estudiants afectats estan aïllats en habitacions individuals, tal i com preveia el protocol previst per la universitat a l'inici de curs.

Salut ha explicat que els estudiants susceptibles de participar en el cribratge ja han estat avisats des de la universitat. Aquest es farà a través de personal d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS), que s'encarregarà de fer les proves PCR entre les 15 h i les 20 h d'aquest dijous i les 9 h i les 15 h de divendres en una sala de l'Edifici Blanc, al costat de l'hotel.

L'objectiu del cribratge és detectar casos de Covid-19 asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió. Aquest està preparat per arribar a 1.400 estudiants però el nombre de proves que s'acabaran fent "dependrà de la resposta de les persones que han estat convocades a participar-hi", ha apuntat Salut.

El Departament ha destacat que el dispositiu requereix una "complexa" organització que va des del muntatge, preparació i neteja de l'espai, a la gestió de la recollida i entrega de mostres al laboratori, passant per la coordinació de tots els professionals. Les persones que es facin les PCR obtindran els resultats en un termini d'unes 48 hores a través de l'aplicació La Meva Salut. Amb els positius es contactarà per telèfon, com es fa habitualment, i s'enviarà un SMS als negatius que tinguin aquest servei.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article