Dues famílies amb infants del Poble-sec seran desnonades els pròxims dies sense alternativa habitacional “digna”

Clàudia viu amb cinc fills i un net: “Ens miren malament als ocupes, però no tots som iguals: som família”

El Sindicat de Barri de Poble-sec denuncia que els pròxims dies desnonaran dues famílies d’aquest barri barceloní en plena pandèmia i sense alternativa habitacional. Berta, portaveu del sindicat, ha denunciat que els dos casos s'executaran “vulnerant cinc decrets” tot i que assegura que la propietat és d'un gran tenidor i que no s'han ofert alternatives habitacionals “dignes”.

 

 

 

Clàudia, amb cinc fills i un net, exposa que quan es va adonar que portava sis mesos pagant a un impostor va dir al propietari que volia pagar perquè tenia feina i podia, però aquest sempre s'hi ha negat i ara del 15 al 28 de març s'enfronta a un desnonament amb data oberta. “Ens miren malament als ocupes, però no tots som iguals: som família”, ha explicat.

El cas de la Clàudia popularment al barri se l'anomena ‘Clàudia i els set’. Xilena de naixement, en arribar va trobar el pis de lloguer al carrer Radas i s'hi va instal·lar l'estiu del 2018 i fins el novembre d'aquell any va pagar puntualment les mensualitats, fins que es va adonar que havia estat pagant a un impostor. Va parlar amb la propietat per trobar una solució, però segons explica la dona s’han negat a negociar. Explica que durant el 2019 li van dir que no es preocupés, però els problemes van arribar amb la pandèmia. Ha demanat un lloguer social i que li deixin pagar les despeses, ha presentat recursos i s'ha intentat acollir als decrets, sense èxit.

Ara li ofereixen un hostal sense cuina per una setmana quan es produeixi el desnonament. “I després què faig? Jo demano un lloguer social per una temporada curta fins que passi la pandèmia i pugui tornar a la meva feina. Tots els meus fills estudien aquí”.

També ha explicat el seu cas la Yanilady, una dona viuda que viu amb dos fills i dilluns vinent s'enfronta a la sisena ordre de desnonament. Segons ha detallat fa vuit anys que viu al pis, en principi amb un lloguer fins que la Sareb el va comprar amb ells a dins. “A partir d'aquí m'han intentat fer fora de casa amb ordres de desallotjament”, lamenta.

Defensa el seu arrelament al barri. Té un fill de 18 anys que ha crescut al Poble-sec i una nena de 4 anys que va a l'escola al barri. “No volem marxar del barri”, exclama. “I de la manera com està la situació, on em poso?, on pago pis i aconsegueixo treball?”, es pregunta.

“El barri estarà en peu de guerra”

La portaveu del Sindicat de Barri Poble-sec lamenta que aquests casos arribin “en un clima de crispació absolut als carrers, on ens diuen que la violència és la crema de contenidors, tenim clar que la violència és no arribar a final de mes, no tenir papers o que et quedis fora de casa”. També denuncia que s'hagin aprovat diversos decrets per protegir les famílies vulnerables dels desnonaments i que a parer seu no s'acabin aplicant. Per això ha anunciat l'inici de la campanya 'Violència són els desnonaments' que comença amb l'objectiu d'aturar aquests desnonaments.

Pel que fa al cas de la Clàudia, Berta assegura que la propietària del pis és una gran tenidora però que la jutgessa hauria resolt l'assumpte argumentant que en ser una persona física i no jurídica no es pot aplicar el decret del govern espanyol. Tampoc s'ha tingut en compte que és irregular ni s'ha pogut tramitar amb la seva fills ja major d'edat. També exigeix a l'Ajuntament de Barcelona “una alternativa habitacional digna per la Clàudia, els fills i el net”. “Si ens amenaceu amb aquesta violència estructural plantarem cara amb tota la força”, ha advertit. “Si ens poseu contra les cordes el barri estarà en peu de guerra”, ha conclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article