Dincat reclama incloure les dones amb discapacitat intel·lectual en la lluita per la igualtat de gènere

La representant del sector recorda que les dones del col·lectiu pateixen una doble discriminació


Dincat ha reclamat que es tingui en compte la realitat que afronten les dones amb discapacitat intel·lectual a l'hora d'abordar la lluita per la igualtat de gènere. En un comunicat, la representant del sector ha apuntat que les dones del col·lectiu pateixen una doble discriminació pel fet de ser dones i tenir una discapacitat al mateix temps.

Entre les situacions que pateixen Dincat ha citat un menor accés a l'educació, una taxa d’atur més elevada, salaris inferiors i un risc més elevat de patir abús sexual. Al seu parer, es tracta d'una realitat que, encara avui, no està suficientment reconeguda ni estudiada.

Per tot això, i sumant-se al manifest de CERMI Mujeres, Dincat reclama el compromís i la responsabilitat de les administracions públiques, i de la societat en general, per impulsar iniciatives que avancin cap a la igualtat de gènere tenint en compte el col·lectiu. A més, el sector demana que es faci posant en valor el paper de les mateixes dones amb discapacitat intel·lectual en la lluita feminista, fent-les participes del moviment i visibilitzant el seu lideratge.

Entre les mesures concretes, ha destacat l’accés eficient i adaptat als serveis de salut, inclosos els de salut sexual i reproductiva; el compliment del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere tenint en compte les dones amb discapacitat a l’hora d’impulsar les polítiques de prevenció i abordatge, o la posada en marxa de polítiques d’ocupació que redueixin l’alta taxa d’atur entre les dones amb discapacitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article