Catalunya no serà membre de l'Associació Europea del Carnet Jove

El Govern estatal ha impedit la voluntat de la Secretaria de Joventut


El Consejo Inter-territorial i l'INJUVE veten l'entrada de Catalunya com a membre de ple dret a l'Associació Europea del Carnet Jove (EYCA, sigles en anglès). Aquesta negativa imposada pel Govern espanyol impossibilitarà que el Comitè Executiu de l’EYCA aprovi finalment l’ingrés tal i com havia sol•licitat formalment la Secretaria de Joventut. Catalunya té, des la posada en marxa del Carnet Jove l'any 1986, més de 50.000 usuaris, un 10% del total europeu.

El vet imposat per l’INJUVE impossibilitarà que el Comitè Executiu de l’EYCA aprovi l’ingrés de Catalunya. Això, malgrat que l’associació és de caràcter privat i compta entre els seus membres amb nacions sense estat com Escòcia, Flandes, Valònia i la comunitat lingüística alemanya de Bèlgica.
 
Una associació privada per als joves fins a 30 anys

L'Associació Europea del Carnet Jove (EYCA) és una entitat privada que fomenta la mobilitat i informació juvenil per als joves fins a 30 anys a través de l’expedició del Carnet Jove Europeu. Nascuda el 1990, el 1995 va rebre el suport de la Comissió Europea amb l’objectiu de convertir-se en la clau per als joves europeus a la informació, mobilitat, cultura i participació. A través d’un seguit de serveis, descomptes i avantatges, el Carnet European Youth Card anima els joves a prendre decisions responsables, explorar el seu món i jugar un paper important com a ciutadans d’Europa a la societat d’avui en dia.
 
L’Associació representa 60 organitzacions de Carnet Jove en 40 països europeus les quals expedeixen el Carnet Jove en el seu territori, i proveeix els joves d’avantatges en àmbits diversos com la cultura, els serveis o el turisme.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article