El Comitè de Drets Socials de l’ONU demana la suspensió cautelar de dos desnonaments a Barcelona

El comitè examina les peticions registrades pels sindicats d’habitatge

El Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de l'ONU ha demanat la suspensió cautelar de dos desnonaments programats a Barcelona. El comitè sol·licita a l'Estat part prendre mesures per evitar “possibles danys irreparables” mentre examinen tots dos casos, un al barri de Sant Andreu i l'altre al Gòtic.

En concret, segons les resolucions, sol·liciten com a mesures la suspensió del desnonament o alternativament oferir un habitatge alternatiu als afectats “que s'adeqüi a les seves necessitats”. En el cas de Sant Andreu la família són una parella amb dos menors de 9 i 13 anys. En el cas del Gòtic, es tracta d'un home de 84 anys.

En tots dos casos han intervingut i s'han dirigit al comitè de l'ONU els sindicats d'habitatge i plataformes de suport per tal d'evitar el desnonament dels afectats.

En el cas de Sant Andreu qui ha intervingut ha estat el Sindicat d'Habitatge de Sant Andreu, mentre que en l'altre ha estat la plataforma Resistim al Gòtic.

El desnonament del Malek, la Lynda i els seus dos fills a Sant Andreu estava previst per aquest dimarts al migdia, però es va conseguir suspendre gràcies a la pressió veïnal. Segons expliquen des del sindicat, la família fa més de deu anys que viu en un pis però després d'un canvi de propietari, la nova propietat no vol renovar el contracte.

El sindicat denuncia que el jutjat 24 de primera instància no hi veu vulnerabilitat tot i que la situació de la família és de vulnerabilitat econòmica “molt greu”. D'altra banda, tampoc no han obtingut fins ara cap indici de suspensió del desnonament, tot i la petició del comitè de l'ONU del 14 de març.

En el cas del Gòtic, el desnonament del veí de 84 anys té data oberta a partir de la segona quinzena de març i des de la plataforma estan pendents de conèixer si el jutge acceptarà o no la petició de suspensió cautelar feta el 15 de març.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article