El TSJC condemna la Generalitat amb 980.000 euros

El Departament d'Acció Social recorrerà la sentència


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat a la Generalitat a indemnitzar als pares biològics d'un nen a qui se li va dictaminar l'acolliment preadoptiu fa nou anys amb una quantitat de 980.000 euros. La consellera Carme Capdevila qualifica d'innaceptable la quantia i qüestiona la mesura judicial perquè posa en dubte la necessitat que un infant trenqui amb els pares biològics quan es troba en una situació de negligència per part d'aquests.

Capdevila ha alertat que "és molt qüestionable" que la sentència del TSJC consideri el trencament del vincle afectiu d’un infant amb els seus pares un dany moral indemnitzable per l’Administració. Segons la Consellera, "aquesta sentència obre la porta a reclamar indemnitzacions als pares biològics dels infants que són donats en adopció perquè a ningú li agrada que li prenguin un fill". Capdevila assegura que ha de primar el dret de l'infant a tenir benestar i un entorn familiar normalitzat.
 
Carme Capdevila també ha contestat a Convergència i Unió (CiU) i els ha instat a fer menys demagògia amb les qüestions d’infància. La consellera a recordat que la sentència és per un cas de l'any 2001, el darrer govern del president Pujol.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article