El 54% de les persones ateses per la Creu Roja durant la pandèmia té afectada la salut emocional

En l’últim semestre s’ha triplicat la incidència del coronavirus entre les persones ateses per l’entitat o algun dels seus familiars


Les desigualtats afecten de manera clara en la salut de les persones, especialment a aquelles que són més vulnerables. El 54% de les persones ateses per la Creu Roja a Catalunya durant la pandèmia afirma que la seva salut emocional s’ha vist afectada per la situació d’emergència sanitària o la por a contreure el virus. 

En l’últim semestre s’ha triplicat la incidència del coronavirus entre les persones ateses per l’entitat o algun dels seus familiars, que passa del 5% al 16,8%, segons el segon informe de l’observatori de l’entitat, Impacte de la Covid-19 en col·lectius vulnerables

Per poder fer front a aquesta situació, el Pla Creu Roja RESPON enfront de la Covid-19 ha atès en l’àmbit de la salut un total de 338.315 persones amb informació, mesures preventives, lliurament de medicaments i màscares, trasllats a centres sanitaris, etc. També s’ha ofert confinament segur a persones vulnerables i sense sostre així com a contactes estrets de positius. 

L’entitat continua duent a terme nombroses accions de sensibilització i prevenció. A través del projecte d’Agents Promotors de Salut Comunitària, 367 voluntaris de 80 municipis catalans ofereixen informació a la ciutadania sobre mesures de prevenció. A més a més també s’està donant suport als departaments de Salut i Educació en els cribratges. 

La Creu Roja ha engegat una campanya per sensibilitzar sobre el procés de vacunació a Catalunya i la importància de vacunar-se per poder frenar la pandèmia, en coordinació amb el Departament de Salut de la Generalitat. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article