L'autisme motiu d'un fòrum internacional a Barcelona

L'avaluació i els tractaments en el punt de mira


El proper 19 de juny a Barcelona, començarà el fòrum "Lo que la evaluacion silencia. Un caso urgente: el autismo". El fòrum l'impulsen les entitats Associació Mundial de la Psicoanàlisis, l'Escola Lacaniana de Psicoanàlisis del Camp Freudià, l'Insitut del Camp Freudiano d'Espanya i el Camp Freudià a Bèlgica, França i Italia.

En el fòrum hi participaran diferents especialistes de diverses disciplines i àmbits com la psicologia, la neuropsoquiatria, la cultura, la pedagogia i la sociologia.

El forum vol abordar la problemàtica que pot suposar l'excés o la utilització única del diagnòstic clínic que s'està implantant en els casos de nens que presenten algunes singularitats i són diagnosticats d'autisme. D'aquesta manera, es plantejarà la necessitat de contemplar l'autisme més enllà d'un trastorn cognitiu i abordar-lo des de la subjectivitat humana.

A més, el fòrum voldrà tenir un caràcter de sensibilització en un moment en el qual hi ha dues propostes de llei, una del Partit Popular al Sentat Espanyol, i l'altre d'una associació de pares al Parlament de Catalunya, que entenen l'autisme com una deficiència cognitiva i una dificultat d'aprenentatge. El fòrum vol difondre la idea que l'autisme és una manera límit que tenen algunes persones alhora de relacionar-se amb l'entorn.

Podeu trobar tota la informació a Foro Autismo.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article