Nou crit del Gimnàs Social Sant Pau per a un acord: “Falten 36 hores pel desnonament, estem exhausts”

L’Ajuntament de Barcelona demana al jutjat que ajorni el desnonament del gimnàs social previst per aquest divendres


El Gimnàs Social Sant Pau ha fet aquest dimecres un nou crit d'alerta per evitar el desnonament de l'equipament, previst per divendres. Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona ha sol·licitat al jutjat de de primera instància número 5 que ajorni el desnonament, tal com ha anunciat el regidor de Presidència, Jordi Martí, que ha indicat que les negociacions per comprar la finca continuen obertes, si bé encara no hi ha acord amb la propietat.

"A 36 hores demanem a l'alcaldessa que agafi el timó de les negociacions i, a la família, que s'assegui, i arribin a un acord", ha expressat a les portes del centre social, Ernest Morera, membre de la cooperativa, aquest dimecres. Al seu costat, el líder municipal d'ERC, Ernest Maragall, i la de JxCat, Elsa Artadi, han interpel·lat el govern d'Ada Colau per arribar a una solució en les negociacions amb la propietat.

Morera ha recordat que el 2016 es va votar una expropiació, però que es va denegar pel vot de qualitat dels Comuns mentre que el 2018 s'instava a comprar la finca i Barcelona en Comú va votar-hi a favor. En aquest sentit, ha apuntat que "mai han tingut una compra tan fàcil", ja que el govern municipal té el suport de l'oposició per fer-ho.

Tot i això, ha lamentat que es tornin a trobar "sense els deures fets" i amb "continus" canvis d'interlocutor per part de l'Ajuntament. "S'ha perdut molt de temps", ha resumit aquest membre de la cooperativa. "Nosaltres hem fet els deures", ha afirmat. Per la cooperativa el millor escenari és l'acord. Amb tot, si no n'hi ha -perquè hi ha diferències en les taxacions del valor de la finca fetes per l'Ajuntament i la propietat- creu que un jutge ha de fixar el preu.

Per la seva banda, el republicà Ernest Maragall ha exigit un acord "urgent". "No és acceptable que arribem al divendres amb un expedient de desnonament en curs", ha assegurat. Per tot plegat, ha apel·lat a la "doble responsabilitat" de l'Ajuntament i de la propietat per resoldre la situació. "Demanem immediata aplicació del sentit de responsabilitat social barceloní a ambdues parts", ha afegit.

Al seu torn, Elsa Artadi, de JxCat, ha destacat que durant molt temps el Sant Pau ha atès persones que s'adreçaven a l'Ajuntament i als Serveis Socials sense rebre cap compensació. "És una entitat de ciutat", ha defensat, criticant l'actitud de "deixadesa" del consistori vers l'equipament. Per això, igual que Maragall, veu "incomprensible" que el desnonament segueixi en peu.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, confia que es pugui evitar el desallotjament del gimnàs i diu que les negociacions s'han intensificat. A més, apunta que hi ha una oferta "molt potent" de més de 9 milions d’euros que la propietat ha de considerar.

"Ens hem implicat molt en les negociacions per buscar una solució alternativa al desallotjament i que pugui mantenir la seva activitat". En aquest sentit, ha remarcat la implicació de l'Ajuntament i ha apuntat que hi ha una oferta "molt potent i seriosa" de més de 9 milions d'euros "que la propietat ha de considerar”. “El desallotjament seria la pitjor de les opcions i volem una opció acordada", ha afegit.

En la roda de premsa d’aquest dijous, Martí ha dit que el consistori ha incrementat l'oferta de compra fins als 9,7 milions d'euros, per sobre dels 9,5 inicials. L'increment, ha dit, és perquè s'han incorporat en el valor de la taxació inicial alguns elements que la propietat havia demanat aportant unes factures. Amb tot, ha evitat revelar el preu de venda que planteja la propietat, que tenia expectatives "molt superiors"

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article