Conchita Peña revalida el seu mandat al capdavant del TSCAT 

La nova junta es proposa defensar la professió dels treballadors socials i fer-la més visible en aquest context de crisi social


La degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT), Conchita Peña, ha revalidat el seu mandat al capdavant de l’òrgan per una legislatura de quatre anys, fins el 2025, després d’una convocatòria d’eleccions amb una única candidatura.

El programa presentat per la revalidada degada presentava diferents línies estratègiques, entre les quals destaquen, per una banda, la voluntat de fer més visible i present l’ens, i per altra, impulsar el treball social en una professió líder i d’intervenció. Així mateix, la candidatura vol convertir el TSCAT en un punt de trobada de coneixement i expertesa, i fer-lo més accessible i focalitzat en l’acompanyament i en l’atenció a les noves realitats. Altres apostes de Peña i la seva junta es centren en mirar al futur, tenir presència pública i capacitat d’incidència política; preservar i reivindicar els espais d’intervenció del Treball Social i, finalment, lluitar per assolir els drets de la ciutadania, atenent la justícia social. 

La degana, qui ha estat al capdavant del TSCAT els darrers quatre anys, encapçala un equip de dotze dones i dos homes, entre les quals hi ha la vicedegana, Mercè Civit, el secretari David Rodríguez, la tresorera Laura Morro, la vicesecretària Meritxell Ortiz, la vicedegana de Lleida Irene Gardeñes, la vicedegana de Girona Mònica Franco, la vicedegana de Tarragona Emma Pérez, la vicedegana de Manresa i Catalunya Central Alícia Fernàndez, la vicedegana de Terres de l’Ebre Neus Jové i les vocals Francina Planas, Adam Benages, Judit Rodríguez i Paula Bertomeu.

Peña ha desenvolupat la major part de la seva carrera al treball social sanitari, essent part de la direcció assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Actualment, és directora d’Atenció a la Ciutadania i Participació i en coordina el Pla Social i Sanitari del Consorci Sanitari de Barcelona (Servei Català de la Salut). 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article