Treballadors socials de Barcelona convoquen una vaga per deixar d’assistir les comitives judicials durant els desnonaments

Els professionals municipals demanen trencar l’acord amb els jutjats perquè ells no poden gestionar habitatges


Els treballadors de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Barcelona reclamen deixar d'assistir les comitives judicials en els desnonaments. Arran de la situació que viuen, i després dels incidents de la setmana passada quan un grup d'activistes volia entrar a l'oficina de serveis socials del Raval, professionals de l'IMSS han protestat aquest dilluns al matí al Raval contra accions com aquesta.

Per aquest motiu, els treballadors dels centres Raval Nord i Sud es plantegen fer vaga el dia 27 i criden la resta de companys a sumar-s'hi. El principal reclam, segons han explicat fonts del col·lectiu de professionals Raval Social, és posar fi a l'acord pel qual estan obligats a assistir les comitives en desnonaments.

“El paper com a tècnics és donar suport a la família”, defensen les mateixes fonts, que denuncien que sovint la comitiva esperi que Serveis Socials ho resolgui i faciliti un recurs, com ara una pensió. “Serveis Socials té pensions, però no són llocs dignes per a una família”, expliquen. Per això, volen deixar d'estar al “focus”, ja que apunten que ells no gestionen habitatge.

De fet, expliquen que la petició de no participar en els desnonaments per assistir la comitiva judicial no és nova, sinó que ve d'un acord del mandat de Xavier Trias. Tot i que ja han demanat al consistori que es revoqui l'acord, per ara no se n'han sortit.

A banda de revocar l'acord, a l'Ajuntament també li reclamen que faci una interlocució amb els grups activistes per l'habitatge a la ciutat i els expliqui quin és el paper de Serveis Socials i quins recursos tenen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article