El Clínic fa una vintena d’operacions anuals de canvi de veu per a les persones transsexuals

La intervenció consisteix en modificar la mida de les cordes vocals

L'Hospital Clínic fa una vintena d'operacions anuals de canvi de veu per a les persones transsexuals. Es tracta de l'únic hospital públic a Catalunya que té actiu un programa en glotoplàsties, que és procés pel qual les dones transsexuals poden tenir una veu més femenina.

El Clínic va fer un estudi pilot amb vuit pacients fa quatre anys i actualment el programa ja forma part de la cartera de serveis del CatSalut. Aquesta cirurgia s'acompanya d'una reducció del volum de la corda vocal amb làser, dura una hora i mitja i es realitza sense necessitat de fer incisions, ja que tot el procediment es fa a través de la boca. La totalitat de les pacients que ara s'acullen al programa provenen del CAP Manso.

Aixi, el programa inclou una exploració exhaustiva de la laringe per descartar patologies associades, seguit de tractament logopèdic específic per feminitzar la veu, la cirurgia, si el tractament logopèdic no ha sigut suficient, i finalitza amb la rehabilitació vocal postquirúrgica, segons apunta el Clínic.

L'operació es fa amb anestèsia general i consisteix en modificar la mida de les cordes vocals, ja que la laringe de les dones és més petita que la dels homes. Es realitzen dos punts de sutura a la comissura i el terç anterior de les cordes vocals per escurçar-les uns mil·límetres, i amb el làser, s'augmenta la seva tensió i es redueix la massa perquè la veu soni més aguda.

Després de l'operació les pacients acostumen a estar 24 hores ingressades i després es continua la recuperació a casa durant 10 dies en silenci. L'operació és irreversible.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article