Violant Cervera es compromet a fer “un pas endavant” per adaptar les polítiques socials a la situació actual

La nova titular de Drets Socials diu que una de les “primeres coses” que preveu és visitar l’exconsellera Bassa


La nova consellera de Drets Socials, Violant Cervera, vol fer “un pas endavant” per adaptar les polítiques socials a la situació actual i promet posar les persones “al centre”. Ho ha dit aquest dimecres en el marc del traspàs de carteres amb el seu predecessor, Chakir el Homrani. 

La nova titular creu que cal identificar les “necessitats” del segle XXI amb l'ajuda dels treballadors socials, de la mà del tercer sector, així com del món local. Cervera també ha aprofitat per recordar l'exconsellera Dolors Bassa, a qui ha enviat el seu “record més sentit”. De fet, una de les “primeres coses” que preveu com a nova consellera és fer-li una visita a la presó.

Cervera ha agraït la feina d'El Homrani durant aquests anys, en els quals ha hagut de fer front a una situació “molt complicada” pel país. “No només la recuperació de la crisi econòmica, sinó també afrontar una pandèmia”, ha recordat. Una feina que el fins ara conseller li ha lliurat en un llapis de memòria al seu despatx.

“Catalunya havia estat pionera en atenció a les persones i serveis socials, però hem de fer un pas endavant”, ha demanat la consellera, assegurant que des del nou Govern es posa a disposició de tots els ciutadans.

Per la seva banda, El Homrani ha desitjat tots els encerts a la nova consellera i li ha demanat si podia conservar al despatx la fotografia que hi ha de l'exconsellera Dolors Bassa, una petició que Cervera ha acceptat.

El Homrani ha destacat que els darrers tres anys han estat “molt complexos”. En aquest sentit, ha parlat de la “repressió política” i també ha assenyat que la societat encara no s'havia recuperat de la crisi del 2008, una crisi a la qual s'hi va afegir la pandèmia. La situació, ha dit, ha estat “un repte molt important” però alhora ha posat en valor la feina feta, com ara el pla estratègic de serveis socials aprovat per unanimitat al Parlament. “Serà una eina per a tu”, ha dit dirigint-se a Cervera.

D'altra banda, ha confiat que hi ha aspectes que la nova consellera abordarà ràpidament i ha parlat del contracte-programa i l'autonomia personal i la dependència. “Tots tenim molt clar que la integració social i la salut han de fer una passa endavant”, ha afegit, destacant la importància d'una “mirada social” i el repte de l'envelliment.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article