La PAH intenta aturar el desallotjament de 12 famílies d’un edifici del barri lleidatà de la Bordeta

Viuen en pisos ocupats que són propietat d’un banc, però gestionats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya

Mig centenar de persones s'han concentrat aquest matí al barri de la Bordeta de Lleida, convocades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), per aturar el desallotjament de 12 famílies que viuen en un edifici del carrer Carrasco i Formiguera. Aquestes famílies van ocupar els pisos que gestiona l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i ara reclamen a Generalitat i Paeria una solució habitacional per no quedar-se al carrer.

De moment, el desnonament no s'ha dut a terme però des de la PAH adverteixen que pot ser imminent. A la PAH han explicat que els representants de la Generalitat no s'han presentat aquest dimecres perquè es pogués dur a terme el desallotjament i adverteixen que "estan reunint els mossos necessaris per desallotjar aquestes dotze famílies". En aquest sentit, denuncien la "incertesa" que tenen ara les famílies afectades "perquè no saben si les faran fora aquesta tardà, demà o el cap de setmana".

Els pisos del número 18 del carrer Carrasco i Formiguera són propietat d'una entitat bancària però que els va cedir a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per destinar-los a lloguer social.

El portaveu de la PAH de Lleida, Henry Mora, ha criticat tant la Generalitat com els serveis socials de l'Ajuntament de Lleida per "no haver donat solucions i una alternativa digna d'habitatge a aquesta famílies". "No han tingut compassió ni pels nens, només volem que marxem sense saber a on ni en quines condicions i el fet és buscar una solució" per no quedar-se al carrer d'avui per demà, ha exposat Zulay Riascos, una de les veïnes dels pisos ocupats.

De la seva part, altres veïns de l'edifici que paguen un lloguer social han explicat que porten mesos denunciant les molèsties i els "problemes de convivència" dels quals responsabilitzen als okupes que també viuen a l'immoble, mentre que aquests ho neguen. L'edifici té 36 pisos, dels quals 12 estan ocupats.

D'altra banda, ha quedat suspès a darrera hora un altre desallotjament que també estava previst per aquest dimecres, en aquest cas d'un veí d'un pis del número 13 de la plaça dels Gramàtics, al Centre Històric de Lleida. Segons la PAH, el pis és propietat d'una empresa immobiliària "que fa negoci amb l'habitatge".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article