Mig miler de persones es mobilitzen a Barcelona després del suïcidi del veí de Sants que havia de ser desnonat

S’han cridat lemes com ‘No són suïcidis, són assassinats’ i ‘Justícia desnona i assassina’


Mig miler de persones s'han mobilitzat aquest dimarts al vespre a Barcelona després del suïcidi dilluns d'un home que havia de ser desnonat al barri de Sants. Amb lemes com ‘No són suïcidis, són assassinats’ o ‘Justícia desnona i assassina’, la convocatòria ha aplegat davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya centenars de persones convocades per diferents entitats com la PAH, el Grup d'Habitatge de Sants o el Sindicat de Llogateres.

A la concentració reivindicativa, que s’ha iniciat amb una columna que ha sortit des del barri de Sants, el lema que mostraven la majoria de pancartes i que han cridat durant més d'una hora els manifestants ha estat ‘No són suïcidis, són assassinats’. També s'ha sentit ‘No tolerarem cap més desnonament’ o ‘El barri no esta en venda, el barri es defensa’. Una línia policial ha evitat als manifestants apropar-se a la delegació del govern espanyol. 

Lucía Delgado, portaveu de la PAH, ha explicat que aquesta ha estat una de les 20 concentracions que s'han fet en diversos ajuntaments pel suïcidi de l’home que aquest dilluns s’ha suïcidat a Sants. “Es podria haver evitat, és culpa de les lleis que no avalen a les famílies vulnerables”, ha lamentat.

Delgado ha afegit que la PAH exigeix que la moratòria dels desnonaments a les famílies vulnerables s'estengui a totes les persones vulnerables. Ha explicat que preveuen “un tsunami de desnonaments” els propers mesos, de fins a 26.000 desnonaments aquesta tardor i el 2022. “Una xifra mai vista ni en el pic del 2013”, ha lamentat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article