El 38% dels infants i adolescents catalans viuen en una Ciutat Amiga de la Infància

Aquesta iniciativa d’Unicef té el repte de situar els més petits en el centre de la política local


Els municipis catalans d’Argentona, Begues, Mataró, Reus, Santpedor i Sant Just Desvern han entrat a formar part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància. Una iniciativa impulsada per Unicef que té el repte de situar els infants i adolescents al centre de la política local, d’acord amb la Conferència d’Hàbitat II celebrada a Istanbul, que va donar origen a aquesta iniciativa i segons la qual “el benestar dels infants és l’indicador final de l’hàbitat saludable, una societat democràtica i un bon govern”.

Amb les noves incorporacions, Catalunya ja compta amb 29 municipis en aquesta iniciativa. Així, un total de 537.804 d’infants i adolescents —el 38% del total de Catalunya— viuen en una localitat que compta amb aquest reconeixement. Pel que fa al conjunt de l’Estat espanyol, s’han incorporat 73 noves entitats locals, per la qual cosa són 342 les Ciutats Amigues de la Infància, en les quals viuen prop del 50% dels infants i adolescents.

Així mateix, la iniciativa també reconeix el protagonisme dels infants en l’agenda política, enfortint el compromís d’escoltar-los i d’incorporar a les polítiques locals les decisions elaborades en els espais de participació infantil i adolescent.

Aquest és el punt de partida perquè les entitats locals dediquin els pròxims quatre anys per posar en marxa les accions previstes en el seu Pla d’Infància i Adolescència, que inclou escoltar els infants dels seus consells locals d’infància i destinar recursos i teixir aliances per tal d’obtenir resultats que seran reportats en dos anys.

Buscant el ple desenvolupament dels infants

La Iniciativa Ciutats Amigues de la Infància, que lidera UNICEF Espanya des de l’any 2002 en aliança amb Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència, pretén millorar el benestar de la infància impulsant polítiques locals que garanteixin el ple desenvolupament d’infants i adolescents, amb un enfocament de drets de la infància, equitat, participació i de coordinació amb els actors clau de diferents sectors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Jordi Lleida
1.

Mentre aquesta institució estigui presidida honoríficament per persones suposadament corruptes de la casa reial espanyola, la seva credibilitat seguirà sent zero i embrutarà qualsevol iniciativa solidària.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article