28 de juny, Dia de l'Orgull LGBT

L'acte central serà la Pride Barcelona


L'any 1969 a Nova York, un grup de d'activistes va prendre els carrer per demanar la igualtat social i jurídica. Aquest és el fet històric que serveix perquè cada 28 de juny es celebri el 28 de juny com el Dia de l'Orgull LGTB (lesbià, gai, bisexual i transsexual). El mateix dia, al Palau de la Generalitat es presentarà l'informa anul sobre l'estat de l'homofòbia al món.

La consellera Carme Capdevila, presidirà l'acte institucional en el qual Sabatiano Rocco, director executiu de l'associació internacional de gais i lesbianes (ILGA), presenta l'informe sobre l'homofòbia.  

Diferents organitzacions i col·lectius han organitzat activitats durant tot el dia per tal d'unir-se a la celebració de la data i a la reivindicacions.

Entre elles, la L'associació de Famílies Lesbianes i Gais serà present a la Pride Barcelona que tindrà lloc el diumenge 27 de juny a partir cinc de la tarda a la plaça universitat.

La bandera multicolor

El símbol més conegut del col·lectiu és la bandera multicolor, que va dissenyar Gilbert i que va ser present a la desfilada celebrada a San Francisco l'any 1978.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article