Els ciutadans de 30 a 34 anys poden demanar cita per vacunar-se des d’aquest dilluns

Experts demanen a Salut eliminar les franges d’edat per arribar als col·lectius més joves


Els ciutadans de 30 a 34 anys poden demanar cita per vacunar-se contra la Covid-19 des d'aquest dilluns. Així, els nascuts entre els anys 1987 i 1991 poden accedir des de primera hora d'aquest matí al web del Departament de Salut per demanar la cita.

Salut ha obert aquesta nova franja amb l'objectiu d'apropar-se com més aviat millor als col·lectius més joves. Aquests són precisament els que ara s'estan contagiant més.

L'obertura d'aquesta nova franja per a la vacunació arriba una setmana i mitja després que s'obrís el calendari de cites per a les persones d'entre 35 i 39 anys. Amb la nova franja, es completa la dècada dels 30.

Obrir les franges d’edat

Hi ha veus, però, que reclamen a Salut eliminar les franges d’edat. És el cas del president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, qui ha demanat al Govern que elimini les convocatòries per edat i que es pugui vacunar tothom que vulgui.

En declaracions a TV3, ha afirmat que és molt important que la vacunació arribi als més joves “com més aviat millor”, perquè són els que interaccionen més i especialment en aquesta època de l'any. Per això, ha demanat al Govern que faci “tot els esforços possibles” perquè hi hagi el màxim de població vacunada en el menor temps possible, especialment tenint en compte l'avanç de la variant Delta.

També estan a favor d’eliminar les franges d’edat el BIOCOMSC. Reclamen que la vacunació sigui el més universal possible davant l'increment de casos de Covid-19, especialment entre no vacunats. El grup de la UPC ha dit que el creixement és “molt fort” a Barcelona en persones no vacunades i “extremadament fort” entre les de 15 a 30 anys.

Tot i això, ha apuntat que hi ha un bon desacoblament de la corba d'hospitalitzacions, que tot i que ha deixat de baixar, no puja de forma significativa. El grup espera que la circulació del virus augmenti fortament els propers dies i per això és molt important que tothom entre 35 i 70 anys estigui vacunat. El grup afirma que els no vacunats que normalitzin la vida social tenen una probabilitat molt elevada d'agafar el virus i elevada d'entrar a l'hospital.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article