Només una de cada deu víctimes d’un crim d’odi presenta denuncia

Un estudi de l’Agència Europea pels Drets Fonamentals apunta que la majoria d’afectats no tenen confiança en la policia o creuen que la denuncia no canvia res


Un nou estudi publicat per l’Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA, per les seves sigles en anglès) mostra que gairebé nou de cada deu persones que pateixen un assetjament per motius d’odi a la Unió Europea no ho denuncien.

En els casos de crims amb violència, el nombre de denúncies puja a un 30%. Majoritàriament els arguments són la falta de confiança de les víctimes en la policia i la creença generalitzada que les denúncies d’aquest tipus no canvien res. L’estudi afegeix que els complicats sistemes burocràtics a l’hora de posar les denúncies provoca que les víctimes es tirin enrere en molts casos. Per això, la FRA insta a adreçar el problema estructural de les institucions a l’hora de millorar aquest problema.

Així mateix, l’informe també exposa les diferències entre grups socials a l’hora de patir crims d’odi. El col·lectiu LGTBIQ+ i les persones de minories ètniques són els dos grups socials que més crims d’odi han patit els darrers anys. El col·lectiu LGTBI, però, assegura haver patit més assetjament, mentres que les persones de minories ètniques informen haver patit més crims amb violència.

Paral·lelament, l’informe assegura que les persones més joves són les més propenses a patir assetjament o crims d’odi, però que també són qui menys denuncien. Per exemple, un 35% de persones de més de 55 anys del col·lectiu LGTBI denuncien, mentre que només un 15% de menys de 25 anys ho fa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article