Barcelona posarà en marxa un Centre de noves masculinitats a partir de l’octubre

L’Ajuntament desplega accions per promoure la diversitat sexual i de gènere i prevenir l’LGTBIfòbia


L'Ajuntament de Barcelona posarà en marxa a partir de l'octubre un 'Centre de Noves Masculinitats', una iniciativa que neix amb la voluntat de ser un espai obert a la ciutadania per promoure models de masculinitats “positius, oberts, plurals i heterogenis”. L'acció s'emmarca en diferents iniciatives que el consistori impulsa per reivindicar la diversitat sexual i de gènere i prevenir i combatre l'LGTBIfòbia.

El Centre de Noves Masculinitats neix amb la voluntat de convertir-se en un espai formatiu de referència per als homes de la ciutat i d'esdevenir un espai obert a la ciutadania on treballar aspectes relacionats amb la masculinitat i el foment de relacions equitatives, justes, i igualitàries a la ciutat, tot promocionant xarxes de participació entre la població masculina.

Des de l'Ajuntament de Barcelona asseguren que aquesta és només una de les iniciatives que posaran en marxa per a potenciar el treball de les masculinitats i fomentar i incorporar la participació de la població masculina per construir una ciutat més justa i equitativa per a tothom.

Altres accions per prevenir l’LGTBIfòbia

Per altra banda, amb l'objectiu de prevenir les actituds masclistes i LGTBIfòbiques, el consistori també ha decidit reforçar tot un seguit d'actuacions dirigides a orientar les seves polítiques municipals cap a la transformació d'imaginaris que contribueixin a la prevenció d'aquestes actituds.

Entre les iniciatives presentades per l'Ajuntament de Barcelona hi ha la d'una nova campanya de ciutat per dir que l'LGTBIfòbia no és benvinguda. Concretament, aquest missatge es pot veure des d'aquest dilluns en catifes amb els colors de l'Arc de Sant Martí col·locades a les entrades d'edificis municipals i accessos al transport públic.

A més, també han comunicat l'ampliació de la Xarxa d'Escoles per la Igualtat i la No Discriminació, un programa de sensibilització contra la violència per a alumnes d'entre 6 i 16 anys en el qual ara mateix participen 28 centres educatius de la ciutat, però que l'Ajuntament preveu que es puguin ampliar pròximament.

Finalment, el consistori també ha mostrat el seu compromís per ampliar la programació de la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona, organitzada pel Casal Lambda; incrementar la perspectiva comunitària del Centre LGTBI, per tal que el treball que fan arribi a més entitats i associacions de barri; i potenciar i estendre les propostes culturals dirigides a la conscienciació sobre els drets de la població LGTBIQ+.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article