Els primers refugiats afganesos a Barcelona seran acollits en places estatals i de moment no s’activaran les municipals

El consistori explica que en els propers dies arribaran persones evacuades de l’Afganistan, però no en dona més detalls

El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, Marc Serra, ha explicat que en les properes hores o dies arribaran a la ciutat persones refugiades de l'Afganistan, però no ha donat més detalls per protegir-ne la intimitat i garantir-ne la seguretat, ha dit. L'Estat va assenyalar dilluns que, dels 230 afganesos que ja havien entrat en el circuit d'acollida, deu eren derivats a Catalunya.

Ara bé, el regidor confia que les persones que acollirà Catalunya en els propers dies siguin moltes més. Serra ha indicat que de moment no s'activaran les 50 places municipals que el consistori va oferir, ja que, segons els ha traslladat el govern espanyol, tenen places disponibles del sistema estatal d'asil, que són les ordinàries del circuit.

En una roda de premsa aquest dijous, Serra ha destacat que l'Estat, l'Ajuntament i les entitats del programa d'acollida estan treballant "a tota màquina perquè aquestes persones puguin tenir l'atenció que es mereixen". Les entitats apunten que el sistema estatal té "certa capacitat" de places d'acollida "fruit de les denegacions" en les sol·licituds d'asil.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article