Mataró reclama més places d’FP per frenar l’abandonament escolar

L’Ajuntament obre una oficina d’orientació educativa per acompanyar els majors de 16 anys en el desenvolupament acadèmic


El Consell Econòmic i Social de Mataró prepara un mapa educatiu per traslladar al Departament d'Educació les necessitats de la ciutat en Formació Professional (FP). Les llistes d'espera superen ja les 500 persones, creixen “any rere any” i provoquen en molts casos l'abandonament dels estudis, segons ha denunciat el regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell.

Els cicles de l'àmbit sociosanitari i administratiu són els de més demanda, però abans de llançar una proposta es vol perfilar amb empreses i sindicats les 'noves necessitats' del mercat de treball per als pròxims anys. En paral·lel, l'Ajuntament obre aquest curs una oficina d'orientació per a majors de 16 anys per tal d'assessorar els joves en el seu desenvolupament econòmic i professional.

En aquest inici de curs, una de les prioritats de l'Ajuntament de Mataró en matèria educativa és precisament combatre l'abandonament. “Volem acompanyar els joves perquè no deixin els estudis i siguin capaços de trobar aquella formació que els agrada i que els faci capaços de trobar una feina”, explica l'alcalde, David Bote.

L'acompanyament als joves, la millora de l'oferta d'FP o l'Escola d'Adults són tres de les grans prioritats del consistori en aquest inici de curs. En aquest sentit, l'Ajuntament ja va acordar el la cessió de l'institut Miquel Biada a la Generalitat per convertir-lo, en el mig termini, en un centre d'FP integral. El canvi, segons el regidor Vadell, s'hauria de produir d'aquí a dos cursos.

Pel que fa a la nova oficina d'orientació educativa, l'objectiu és poder explicar als joves que no hagin pogut accedir a un dels cicles escollits la resta de l'oferta que hi ha a la ciutat i al conjunt de la comarca per intentar que no abandonin el sistema educatiu: “Sovint s'acaben matriculant a un Batxillerat que no poden seguir o a un cicle que no els motiva”, es lamenta Vadell.

I en l'etapa adulta, l'Escola d'Adults Can Noé inaugura seu als barris de Rocafonda i Cerdanyola que oferiran formació continuada, formació per a joves i formació bàsica d'alfabetització i noves tecnologies. “Volem arribar a les famílies amb poca formació perquè com mes capacitat tinguin els pares, més disminueix l'abandonament escolar”, explica Vadell.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article