Més de la meitat de les famílies que atén Càritas a Catalunya no pot portar una alimentació adequada

L’entitat impulsa una campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica

Càritas Diocesana de Catalunya ha denunciat aquest dimecres que el 50,5% de les famílies que atén arreu del país no poden portar una alimentació adequada, prop de 30 punts percentuals més que abans de la pandèmia.

En les famílies on cap membre treballa, aquesta xifra s'enfila fins al 60%. Mercè Darnell, membre de la comissió de Necessitats Bàsiques, ha afirmat que la crisi derivada de la Covid-19 “ha empitjorat les condicions de vida de moltes persones en situació de pobresa” que no poden triar “allò que volen menjar”. Darnell també ha afegit que un 7,2% de les llars afirmaven patir “un deteriorament de la salut” derivat d'aquest fet.

Per fer front a aquesta situació, l'entitat han impulsat la campanya ‘Jo com tu’, una iniciativa que vol sensibilitzar a la ciutadania sobre les dificultats que tenen les persones més vulnerables per comprar allò que necessiten a la botiga més propera del seu domicili i escollir allò que volen menjar. La campanya també s'estendrà a les comunitats parroquials amb l'objectiu de dinamitzar i oferir processos de reflexió respecte a l'accés a l'alimentació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article