Salut inicia la campanya de vacunació de la grip amb l’objectiu d’arribar al 75% de la població d’edat avançada

Els majors de 70 anys rebran de forma simultània la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19


Salut ha iniciat aquest dilluns la campanya de vacunació de la grip amb l'objectiu d'arribar al 75% de la població d'edat avançada. Enguany, totes aquelles persones majors de 70 anys rebran de forma simultània la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que els nivells de circulació del virus de la grip són “menors” en comparació amb l'època d'abans del coronavirus, però ha avisat que estan “augmentant”. “No sabem com serà, però serà diferent de la de l'any passat”, ha afirmat, i ha apuntat que es concertarà sobretot entre els mesos de desembre i març.

La presentació de la campanya s'ha fet avui al CAP Rio de Janeiro de Barcelona, on Cabezas n'ha donat tots els detalls acompanyada de l'infermer i director de l'equipament, Jaume Collado. Així, sota el lema 'Aquest hivern no t'arrisquis, vacuna't ara contra la grip', el departament de Salut ha anunciat que compta amb un total d'1.570.000 dosis de vacunes —120.000 més que l'any passat—, destinades a diferents col·lectius, entre els quals hi ha les persones de més de 60 anys, el personal sanitari i sociosanitari, les dones embarassades i les persones amb afeccions de risc.

Aquesta campanya coincideix amb l'administració de la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19, que serà de Pfizer o Moderna. Fins ara, ja s'havia obert a les persones que viuen a les residències i a les immunodeprimides i, ara es facilita també a la població general de més de 70 anys.

Totes les persones que formin part dels col·lectius de risc poden demanar cita a través del web de programació de visites o a través de La Meva Salut. Paral·lelament, també es podrà contactar directament amb el centre d'atenció primària corresponent.

En aquest sentit, Jaume Collado, ha concretat que els centres també apostaran per la “vacunació oportunista”, de manera que s'oferirà els vaccins a les persones que, en aquell moment, vagin als equipaments, per exemple, per assistir a una consulta. “Als centres d'atenció primària tenim molta experiència en vacunar, és la nostra responsabilitat i el darrer any de pandèmia ha estat un repte”, ha apuntat.

Per tal de descongestionar els fluxos circulatoris als CAP, Salut ha explicat que ha tornat a habilitar punts de vacunació segurs en espais annexos i comunitaris. En concret, al marge d'aquests equipaments, n'hi haurà uns 385 arreu del país, entre punts externs i comunitaris (com centres cívics, casals, biblioteques, museus, pavellons, etc.) annexos i mòduls.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article