Primera multa a un propietari de Barcelona per cobrar un lloguer a un preu superior al que fixa la llei

L’Ajuntament multa amb 9.000 euros la propietat per no seguir el que marca l’índex de referència de la norma catalana


L'Ajuntament de Barcelona ha posat per primer cop una multa de 9.000 euros a un propietari per cobrar un preu de lloguer que sobrepassa el límit que marca la llei de regulació de lloguers. El preu sobrepassava el límit que marca la llei en base a l'índex de preus de referència. 

Va ser el Sindicat de Llogateres qui va ha donat a conèixer el fet. Uns inquilins afiliats a aquesta entitat van comprovar que la renda que pagaven no complia amb la normativa. Segons detalla el Sindicat, els llogaters d'aquest pis van comprovar a través de l'Incasòl que el contracte anterior era de 950 euros, mentre que el nou contracte marcava una renda de 1200 euros.

Davant això, van plantar-se davant l'arrendador, van interposar una denúncia a través de l'Ajuntament i han aconseguit que l'empresa propietària rebi una sanció. Ara exigeixen una baixada de 250 euros perquè el contracte s'ajusti a la regulació.

Malgrat que ha estat el primer cop que un propietari rep una multa per sobrepassar els preus de la nova llei de lloguer, el Sindicat afirma que és “preocupant” que el consistori, que té competència sancionadora, hagi trigat més d'un any a posar la primera multa. També detallen que encara creuen que “és més preocupant” que la Generalitat no n'hagi posat cap.

En revisar el contracte, els llogaters es van adonar de dues dades que l'arrendador havia posat per cobrar més. En primer lloc, havia posat el contracte al seu nom en comptes d'una persona jurídica. Això va suposar haver de negociar el retorn dels 1.600 euros d'honoraris. En segon lloc, van veure que en el contracte no hi havia cap referència al preu del contracte anterior. Llavors van decidir fer una instància a l'Incasòl per saber quin era el preu anterior i van veure que era 950 euros en comptes dels 1200 euros del nou contracte.

Els llogaters han exigit al propietari que baixi el lloguer al preu que marca la regulació, però aquest diu que no. Davant d'aquesta negació, han presentat una demanda contra la propietat perquè els retornin els diners.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article