Dincat i Educació uneixen esforços per formar professionals dels serveis socials i sociosanitaris

El 2015, el 100% dels professionals haurà de tenir un cicle formatiu de grau mig


Aquest migdia, el president de Discapacitat Intel·lectual de Catalunya (Dincat), Josep Gomis, i el director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats del Departament d'Educació, Josep Francí, signaran un conveni que té per objectiu impulsar la formació i la qualificació personal dels treballadors del sector de serveis socials i sociosanitaris a través d'instituts de tot Catalunya que imparteixen estudis professionals i serveis socioculturals a la comunitat.

Aquesta col·laboració permetrà que el personal auxiliar, monitors i altres treballadors de serveis socials que fins ara no requerien una formació específica per treballar, puguin aconseguir la titulació de grau mig que, progressivament se'ls exigirà. De fet, el 2015 haurà d'abastar el 100% del personal. D'aquesta manera es fomentarà la formació dels professionals que ja treballen al sector i la dels joves que vulguin iniciar-se en aquest camp professional. 
 
A més a més, amb aquest conveni els treballadors en actiu tindran la possibilitat de convalidar la seva experiència laboral per unitats ofrmatives, mòduls professionals o cedits dels títols objecte d'aquest conveni que imparteixen els IES autoritzats, a la vegada que els instituts podran reconèixer i validar la formació professional contínua realitzada per Dincat o per les seves entitats associades. Així mateix, el Departament facilitarà l'accés dels treballadors de les entitats associades a Dincat als cicles formatius esmentats, mitjançant la matriculació sencera o parcial, a fi que completin la seva formació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article