Dimiteix el gerent del Consorci de Serveis Socials de Barcelona després de fer-se públiques irregularitats

Joan Uribe addueix motius personals i el Departament de Drets Socials obrirà ara un procés de selecció


El gerent del Consorci de Serveis Socials de Barcelona ha dimitit després que s'hagin fet públiques irregularitats a l'entitat, segons ha avançat 'El Periódico'.

Segons fonts del Departament de Drets Socials, Joan Uribe va comunicar la “baixa voluntària” el 22 d'octubre, una decisió presa després de l'estiu que “s'emmarca en motius personals”. També indiquen que és una qüestió “meditada durant llarg temps com a conseqüència del desgast personal, vinculat a la gestió de la pandèmia”. A mitjan octubre es feia públic que la Sindicatura de Comptes i la Intervenció de la Generalitat havien detectat contractacions irregulars per 20 milions d'euros i sobresous entre el 2014 i el 2019.

L'informe de la Sindicatura sobre el 2014 concreta que 20 dels 22 expedients analitzats, per un valor de 22 milions d’euros, es van tramitar sense publicitat, transparència ni concurrència pública i senes justificació. A més, en dotze dels contractes menors fiscalitzats l'import facturat supera l'import autoritzat en el contracte i en set casos l'import total facturat pel proveïdor supera el llindar fixat en la normativa de contractació per als contractes menors, per la qual cosa s'haurien d'haver tramitat mitjançant un procediment amb concurrència.

Pel que fa a l'àrea de personal, alguns treballadors van rebre una tercera paga extra, en concepte d'assistència i puntualitat, mentre que la normativa de la funció pública només en preveu dues. A més, indica que el 2017 no es disposava de manuals del circuit de caixa en què es determinessin l'ús d'efectiu i el control i que es va executar despesa per 957.840 euros per la qual no es disposava de crèdit suficient.

En l'informe de la Intervenció de la Generalitat de 2015 es conclou que l'entitat va donar compliment a la normativa a excepció de la referent a les despeses de personal, de la normativa patrimonial, de la de contractació i de la de protecció de dades. Entre d'altres, apunten a la creació de dos conceptes retributius que no consten al conveni i també es va incrementar la retribució de dues persones sense justificació aparent.

Segons l'anàlisi que fa la CGT de les auditories, el 2015 es van pagar sobresous per sobre de conveni per valor de 352.379 euros, el 2017 328.726 i el 2019 per 256.000 euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article