I si fem “block” a les violències masclistes? 

ABD presenta una campanya amb peces audiovisuals adreçada a adolescents i joves per acabar amb el masclisme 


Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violència contra les Dones, el Programa Educatiu amb Perspectiva de Gènere de l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD, juntament amb el Centre Universitari de Disseny de Barcelona BAU i la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere ha presentat la campanya ‘Fem block a les violències masclistes’. 

L’objectiu de la campanya és contribuir a l’eradicació de les violències masclistes i les desigualtats de gènere, molt especialment entre el col.lectiu d’adolescents i joves, a través de sis càpsules audiovisuals, amb materials que promouen la reflexió, la promoció de la igualtat i del bon tracte i la prevenció de tot tipus de violències.

Per això, s’han adaptat els tallers de gènere del programa a un format online, pensat per arribar a la població adolescent i jove i utilitzant un llenguatge oral i visual d’acord als seus codis de comunicació.

En aquest sentit, s’han elaborat sis càpsules audiovisuals breus on es parla i es fa reflexionar l’alumnat i les persones adolescents i joves que els visualitzin sobre qüestions com la violència de gènere i les relacions tòxiques, la diversitat sexual i de gènere, les sexualitats, l’amor romàntic, la publicitat sexista i l’assetjament entre iguals. Aquestes, complementen els tallers que es realitzen des del programa que imparteix l’ONG als centres escolars i espais per a joves. Alhora, el seu format audiovisual permet obrir aquests continguts a tota la ciutadania i contribuir a la sensibilització i la prevenció per eradicar tot tipus de violències.

La presentació de la campanya es va realitzar aquest passat dimecres al Palau Alós de Barcelona, en la qual es va presentar un dels primers vídeos de la campanya ‘La mitja taronja existeix?’. 

El Programa Educatiu amb Perspectiva de Gènere de l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD té una llarga trajectòria a l’entitat amb més de 15 anys de recorregut. Forma part del programa LARIS i és la branca de la prevenció i la sensibilització davant de les violències masclistes.

Anualment, s’imparteixen uns 500 tallers en els que hi participen 8.000 persones, entre alumnat, famílies, professorat, agents socioeducatius i professionals de l’àmbit municipal.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article