Barcelona debatrà al maig sobre el futur de l’educació superior durant la 3a Conferència Mundial de la UNESCO

L’impacte de la Covid-19, la inclusió i els objectius de desenvolupament sostenible seran alguns dels temes tractats


Barcelona acollirà del 18 al 20 de maig la 3a Conferència Mundial d'Educació Superior de la UNESCO. La conferència reflexionarà sobre l'impacte de la pandèmia de la Covid-19 en l'educació superior, com garantir una educació superior inclusiva i amb programes de qualitat, com es pot fomentar la mobilitat acadèmica a escala mundial i com contribuir a complir amb l'agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, entre d'altres. 

La trobada se celebrarà sota el lema ‘Reinventant l'educació superior per a un futur sostenible’. La cita s'ha presentat aquest dilluns en un acte a la Universitat de Barcelona (UB) que ha comptat amb els principals responsables de l'àmbit de la UNESCO, el Govern i el govern espanyol.

La subdirectora general d'Educació de la UNESCO, Stefania Giannini, ha afirmat que del que es tracta és de “redissenyar” l'agenda de l'educació superior per als deu anys vinents, escrivint un nou full de ruta que garanteixi la inclusió i la diversitat i que respongui millor a les necessitats de desenvolupament i del mercat laboral actual.

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha afirmat que la interacció entre ciutats, universitats i empreses és essencial i ha afegit que les universitats han de contribuir a millorar la competitivitat local i fer possible una societat més justa. El ministre d'Universitats, Manuel Castells, ha afirmat que es viu un moment “crucial” per a fomentar el diàleg mundial sobre educació superior.

De la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, ha expressat l'orgull de la ciutat per poder acollir aquesta cita i esdevenir el centre de l'impuls del debat sobre el futur de la universitat a escala global.

Segons els organitzadors, la Conferència CMES 2022 vol trencar amb els models tradicionals d'educació superior i obrir les portes a concepcions innovadores, creatives i visionàries que no només serveixin a les generacions actuals sinó també a les futures.

A banda de l'impacte de la covid, la inclusió i els objectius de desenvolupament sostenible, la conferència també tractarà sobre governança, finançament, producció de dades i coneixements, cooperació internacionals i futur de l'educació superior.

La cita donarà veu a professors, investigadors, administradors, empresaris, joves, responsables polítics i líders socials. A més, acollirà esdeveniments paral·lels com reunions informals i exposicions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article