Diverses entitats creen una nova plataforma per reclamar “una sortida diferent de la crisi”

‘+Drets i + Justícia Social’ agrupa entitats com Marea Blanca, CONFAVC, CEESC, TSCAT, la Fede.cat, CCOO i UGT


Neix la plataforma '+Drets i + Justícia Social', formada per una desena d'entitats per reclamar "una sortida de la crisi diferent", que no passi per "més retallades". La plataforma aplega 16 entitats socials i culturals de Catalunya, entre elles la CONFAVC, el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) i el Col·legi de de Treball Social, CCOO, UGT, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Marea Blanca o la Fede.cat i s'ha presentat aquest dilluns a la Plaça del Rei.

Els promotors de la plataforma han llegit un manifest de dotze punts, que, entre altres demana la derogació de les reformes laborals i de la 'Llei Mordassa'; o la pujada de l'SMI a 1.000 euros el 2022.

A més, exigeixen més inversió en els serveis públics, la regulació del preu de l'habitatge i l'electricitat; l'estabilitat i la suficiència del sistema públic de pensions i un pacte que garanteixi l'emancipació de la joventut. També reclamen polítiques per promoure la igualtat efectiva entre dones i homes; la compatibilitat de la renda garantida de ciutadania i l'ingrés mínim vital; recursos per a acabar amb la “greu situació” de les persones migrants; reforç de la cooperació internacional i de la lluita contra la corrupció.

Les diferents entitats signants han demanat, també, que s'apliqui un “impost progressiu i elevat a les grans fortunes” perquè és l'única manera de reduir “la gran desigualtat” existent entre classes. A més, han apostat per una reforma fiscal a l'alça que redueixi la distància amb la mitjana europea.

“Ara és el moment de fer sentir la nostra veu perquè els Parlaments de Catalunya i de l'Estat espanyol estan enllestint els pressupostos més quantiosos de la història. Cal influir-hi perquè es posin a favor de les persones treballadores”, ha dit Elena Álvarez, portaveu nacional d'Avalot Joves de la UGT.

En aquest sentit, el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha dit que cal “garantir” una “sortida de la crisi diferent de la que hem tingut” perquè les “retallades dels darrers anys” han provocat l'increment de la pobresa i les desigualtats a Catalunya. Pacheco ha exigit que els pressupostos catalans donin una resposta a la realitat actual, en la qual “una de cada quatre persones” i un de cada tres menors de 18 anys “són pobres”. “El forat que no tapem a la pobresa és una porta que obrim al feixisme”, ha advertit Pacheco.

L'agrupació és una “actualització” de plataformes com 'Catalunya Social' o 'Prou Retallades', segons han explicat les entitats promotores. En aquest cas, però, “no són una reacció a les retallades” sinó una crida a “construir una societat de progrés”, ha dit el secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article