S'eleva al 7% la reserva d'ocupació pública per als ciutadans amb discapacitat

S'adequa a la Convenció de l'ONU la legislació sobre persones amb discapacitat


A finals del mes passat el Consell espanyol de Ministres va aprovar un avantprojecte de llei per adequar la legislació a la Convenció de l'ONU sobre els Drets de les persones amb discapacitat, que modificarà 10 lleis i que elevarà del 5% al 7% la reserva d'ocupació pública per als ciutadans amb discapacitat (el 2% d'augment s'haurà de cobrir amb treballadors amb discapacitat intel·lectual) en empreses de més de 50 treballadors.

D'altra banda, el document endureix el règim sancionador en matèria d'igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat. D'aquesta forma, si les institucions que presten serveis socials fessin una infracció molt greu sels podria inhabilitar. Pel que fa a la sanitat, l'avantprojecte estableix que la informació sanitària que rebin els pacients haurà de ser accessible i adaptada a les seves capacitats.

Finalment, les obres promogudes per l'Administració General de l'Estat hauran d'incorporar una memòria d'accessibilitat que analitzi les exigències i determini les solucions tècniques necessàries per garantir l'accés universal. Així mateix, el text també prohibeix la discriminació per discapacitat als contractes d'assegurances i reconeix legalment l'Observatori Estatal de la Discapacitat com a instrument tècnic de l'Administració General de l'Estat que anualment farà un informe sobre la situació i l'evolució de la discapacitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article