L’Ajuntament de Barcelona incorpora 203 nous pisos al parc d’habitatge assequible

La rehabilitació i gestió d’aquests immobles anirà a càrrec d’entitats i cooperatives sense ànim de lucre amb qui el consistori va signar un conveni a finals de 2020


L'Ajuntament de Barcelona ha ampliat el parc d'habitatge assequible a la ciutat amb la incorporació de dos solars i un edifici municipal de 203 habitatges. Aquests immobles passaran a formar part del conveni que van signar el consistori i el sector de l'habitatge sense ànim de lucre fa un any, per delegar-ne la construcció i rehabilitació a les entitats i cooperatives que en formen part.

Després d'aquesta incorporació, són ja 567 habitatges en 14 promocions les quals s'han assignat a les entitats que formen part del conveni de promoció delegada sense ànim de lucre, del qual formen part l'Associació de Gestors de Polítiques Socials d'Habitatge (GHS), la Xarxa d'Economia Social i Solidària (XES), la Federació de Cooperatives d'Habitatge de Catalunya (Habicoop), i la Coordinadora de Fundacions d'Habitatge Social (Cohabitac).

Fins ara, ja eren 11 les promocions de 364 habitatges incorporades i ja assignades a les entitats concretes que les impulsaran. Ara s'hi afegeixen tres noves promocions: una de 80 pisos dedicada a cohabitatge, una altra de promoció de lloguer de 38 habitatges a càrrec d'una fundació i una darrera promoció de lloguer de 85 habitatges, oberta tant a fundacions com a cooperatives de lloguer.

Per aquestes tres promocions, ara s'ha obert el termini perquè les fundacions i cooperatives interessades puguin fer les seves propostes a desenvolupar-hi, que seran avaluades per respectives taules de valoració. La decisió serà elevada a una comissió formada per l'Ajuntament de Barcelona i la GHS, òrgan encarregat de validar o no l'assignació proposada.

Objectiu: iniciar obres a mitjans de 2022

Les promocions incorporades en la primera fase del conveni, que es van assignar ja la passada primavera a les fundacions i cooperatives beneficiàries, es troben ja en els treballs previs a les obres, com la redacció del projecte i la sol·licitud de llicències, de manera que puguin començar els treballs entre mitjans del 2022 i principis del 2023.

En total, el conveni signat a finals del 2020 preveu la construcció o rehabilitació i posterior gestió de fins a 1.000 habitatges, el 60% dels quals seran de lloguer a càrrec d'una fundació de l'habitatge social i el 40% restant d'habitatge cooperatiu o cohabitatge.

Canvis al conveni

Després d'un any de vigència del conveni, l'Ajuntament i les entitats han acordat també introduir algunes millores que contribueixin a fer-lo més útil. En primer lloc, s'introdueix la possibilitat d'incrementar la subvenció municipal als projectes fins al 16%, fins ara limitades al 7%, per a noves construccions no superiors a 15 habitatges i en tots els casos de les finques a rehabilitar. A més d'aquests darrers casos, aquest canvi beneficiarà especialment projectes singulars com els cohabitatges per a persones grans i per a persones amb discapacitat, promocions totes elles de menys de 15 habitatges.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article