Barcelona es mobilitza contra el càncer

Dues iniciatives celebrades aquest diumenge posen en relleu la lluita contra aquesta malaltia


La 5a edició de la cursa de l'AECC Barcelona en marxa contra el càncer s'ha celebrat aquest diumenge al Parc de Fòrum amb la participació d'uns 3.200 corredors de totes les edats i uns 80.000 euros de recaptació. El mateix dia, l'AFANOC —l'Associació de Nens amb Càncer de Catalunya— ha celebrat la 21a edició del Posa't la Gorra!, que ha servit per commemorar els deu anys de La Casa dels Xuklis.

Després d'un any en què la cursa solidària es va fer de manera virtual a causa de la pandèmia, la marxa s'ha reprès amb tres distàncies per adaptar-se a tots els públics: 10 km, 5 km i una marxa de 2,5 km, per a aquells que preferirien caminar. D'aquesta manera, s'ha fet un circuit adaptat per a tots els nivells. Tot i que no s'ha arribat als nivells de participació i de recaptació d'altres anys, l'organització ha celebrat la represa de la competició i ha destacat que la quota de “solidaritat ha estat impressionant”.

El president de l'Associació contra el Càncer de Barcelona, Laureano Molins, ha considerat que aquesta cinquena edició ha estat “un èxit”. “La gent és solidària i vol lluitar contra el càncer com fem des de l'associació”, ha lloat tot recordant que alguns dels participants han fet la cursa caminant perquè tot just s'estan recuperant de la quimioteràpia o pateixen les seqüeles d'haver patit un càncer.

Aquest any, la prioritat de l'organització ha estat oferir una “proposta esportiva, lúdica, sana, apta per a tota la ciutadania que respecti les normatives de seguretat”. Per aquesta raó s'ha optat per oferir tres recorreguts de distàncies diferents en diferents hores. Les persones que han volgut fer un donatiu extra a favor de l'Associació Contra el Càncer de Barcelona adquirint per 20 euros el dorsal 'Jo investigo', que ha ofert serveis 'prèmium' al corredor i un obsequi.

'Posa't la Gorra!'

El mateix dia, l'AFANOC ha celebrat la 21a edició del Posa't la Gorra! amb una festa a la plaça Mossèn Ferran Palau de Barcelona i ha servit per commemorar els deu anys de La Casa dels Xuklis. El punt àlgid de l’esdeveniment ha arribat amb la lectura del Manifest d'AFANOC, que ha anat a càrrec d'infants i adolescents que han viscut el càncer.

Durant la festa, la presidenta de l’Associació de Nens amb Càncer de Catalunya ha remarcat la necessitat de mantenir aquest espai, que ha acollit gairebé un miler de famílies de nens amb càncer i que és el projecte més emblemàtic de l'entitat. Per l'ocasió, l'artista japonesa Mari Ito ha creat una gorra artística que convida a “pintar futurs”. La celebració ha comptat amb les actuacions del grup musical XIULA, Planeta Trampolí, l'escola de Ball Art District i la companyia d'espectacles Tager.

Entre els assistents a la celebració hi havia, Lluïsa Moret, diputada i presidenta de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, que ha considerat que les administracions han de “treballar a favor” de La Casa dels Xuklis. En el mateix sentit s'ha mostrat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, que ha recordat que per les famílies d'arreu de Catalunya “disposar d'un recurs com aquest garanteix el benestar emocional tan necessari en les malalties de llarga durada”.

Finalment, el conseller de Salut, Josep M. Argimon, ha lloat la bona feina realitzada per l'AFANOC donant a conèixer i normalitzant la malaltia gràcies als 20 anys del Posa't la Gorra! “Tots acabarem passant alguna malaltia, més o menys greu, al llarg de la nostra vida i la idea de normalitzar-ho és molt important”, ha apuntat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article