Les dones cobren una mitjana de 6.367 euros menys que els homes a Barcelona

Una nova eina de l’AMB, l’Observatori de Gènere Metropolità, recollirà dades sobre la posició de les dones al mercat de treball, així com els ingressos, la bretxa salarial i la pobresa


Les dones cobren de mitjana 6.367 euros menys que els homes —un 19,7% menys— per fer la mateixa feina. Així es desprèn del primer informe elaborat per l'Observatori de Gènere Metropolità, una nova eina impulsada per l'AMB i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, i que, per primera vegada a la metròpolis Barcelona, recull indicadors de la posició de les dones al mercat de treball, dels seus ingressos, la bretxa salarial i la pobresa.

Segons l’informe, fet a partir de les dades del mes d'octubre del 2021, malgrat que hi havia més dones que homes en edat de treballar, el 56,5% de persones a l'atur a la metròpolis eren dones, un biaix que augmenta entre les persones més grans de 44 anys i entre les parades de molt llarga durada (més de 24 mesos). Les dades utilitzades provenen del Sistema d’Indicadors Metropolitans de Barcelona (SIMBA), a IDESCAT o a l’Observatori del Treball i Model Productiu, entre d’altres. 

La bretxa salarial mitjana se situa al voltant del 20% en el conjunt de l'AMB, fet que suposa que els homes cobren 6.367 euros anuals més que les dones i les diferències salarials augmenten com més edat tenen les persones que treballen (les dones de més de 55 anys reben un 29% menys que els homes).

L'Observatori de Gènere Metropolità respon a la necessitat de trobar estudis que facilitin dades sobre la situació desigual de les dones a la societat, concretament a l’àrea metropolitana de Barcelona, i també a escala local. Per aquest motiu, l’Observatori té previst, de cara a l’any 2022, continuar elaborant aquest informe de dades i incloure-hi indicadors propis. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article