Així és una sessió de cinema inclusiu

El Cinema Catalunya de Terrassa adaptarà la sala per a infants amb autisme o discapacitat intel·lectual

La sala Cinema Catalunya de Terrassa projectarà aquest diumenge, a les 12 del migdia, la primera edició de l’Hora Blava, una sessió inclusiva de cinema infantil en català, oberta a tots els públics, però adaptada especialment a infants amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) o discapacitat intel·lectual. 

Es tracta de la prova pilot d’una nova iniciativa impulsada per les oficines de Capacitats Diverses i Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa i el Cinema Catalunya, que té per objectiu afavorir l’accessibilitat de tots els públics al cinema. Així, la sala complirà amb una sèrie de mesures més favorables per a totes les sensibilitats: s’adequarà l’equipament amb pictogrames per facilitar la comprensió de totes les indicacions i s’habilitarà un espai amb activitats alternatives per poder sortir de la sala al llarg de la projecció de la pel·lícula en cas que sigui necessari.

A més, la sala mantindrà llum d’ambient durant tota la sessió, no hi haurà anuncis i el volum del so serà més baix de l’habitual. Les famílies que ho desitgin també podran fer servir una guia amb pictogrames per anticipar la sessió, que podran descarregar gratuïtament.

Aquesta prova pilot busca promoure el cinema inclusiu, respectant la diversitat i donant les màximes comoditats per a totes les persones assistents. Totes les entrades són a preu reduït i ja es poden adquirir a la taquilla del Cinema Catalunya (carrer Sant Pere, 9) o de forma telemàtica al web cinemacatalunya.cat.

Una producció danesa, doblada al català

La pel·lícula escollida per aquesta projecció és Albert, una producció danesa estrenada el 2015 que es projectarà en versió doblada al català. Es tracta d’una comèdia d’animació en la qual un noi entremaliat viurà una gran aventura recorrent el món a la recerca d’un antic heroi local.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article