Les universitats defensen “la màxima presencialitat possible” en el retorn a les aules passat festes

Asseguren que ja han acreditat ser “espais segurs” i compten amb plans anticovid


Les universitats defensen "la màxima presencialitat possible" en el retorn a les aules passat festes. Així ho recull un comunicat de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (Crue), una associació que agrupa 76 universitats de tot l'Estat, 12 de les quals són a Catalunya.

Segons aquest organisme, el retorn amb la màxima normalitat possible és la millor opció per garantir el dret a l'educació i la qualitat dels centres i per això veuen prioritari mantenir el format presencial de l'activitat docent i investigadora i també dels exàmens.

Tot i reconèixer el context epidemiològic, des de Crue assenyalen que les universitats ja han acreditat ser “espais segurs” durant la pandèmia i compten amb plans anticovid.

“El retorn als campus serà possible, un cop més, gràcies a l'experiència acumulada en l'aplicació de mesures higienicosanitàries en aquests gairebé dos anys”, recull el comunicat.

Per tot plegat, donen per acreditat que les facultats són espais segurs i destaquen el “compromís i responsabilitat” del personal i l'alumnat en les campanyes de vacunació, els plants anticovid dels centres i les quarantenes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article