Fi de la majoria de les restriccions i del passaport Covid a Catalunya 

El Govern afirma que l’efectivitat de la mesura com a capa addicional de seguretat “disminueix” amb la variant Òmicron


Aquest divendres Catalunya es desperta amb la retirada de gairebé totes les restriccions per fer front a la Covid-19. Així, ja no hi haurà limitacions d'horari ni aforaments en sectors com la restauració, la cultura o les cerimònies religioses, tot i que l'oci nocturn, però, continuarà tancat. Decau també la limitació a deu persones en les trobades socials —tot i que es manté com a recomanació que aquest sigui el màxim de persones en les taules o agrupacions de taules en la restauració. D’altra banda, finalment, també deixa de ser obligatori la presentació del passaport Covid per accedir a la restauració i a altres establiments. 

En un primer moment s'havia anunciat que la decisió de si demanava al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pròrroga del passaport es posposava fins aquest dijous, però després d'avaluar l'informe del comitè d'experts s'ha decidit abandonar aquesta postura i directament retirar l'obligatorietat del certificat covid per als locals i establiments establerts fins ara. 

Segons indica el Govern, la variant Òmicron “ha demostrat tenir escapament immunitari i disminuir així la prevenció de la infecció”, en comparació amb la variant Delta.

Així, una part “important” de la població torna a ser susceptible d'infectar-se amb el virus, “independentment del seu estat vacunal o d'haver passat la malaltia”. D'això se'n deriva, subratlla l'executiu, que l'efectivitat de l'obligatorietat de l'ús del certificat covid “disminueix com a mesura que afegeix una capa de seguretat”.

Limitacions d’aforament als esdeveniments esportius

De moment, on encara es mantenen les limitacions per aforaments serà als esdeveniments esportius, un 75% en exteriors i un 50% en interiors. Així s’ha acordat al Consell Interterritorial de Salut, aquest dimecres.

D’altra banda, no hi ha hagut novetats en la durada de les quarantenes, que es manté en set dies, o sobre la quarta dosi, exclusiva fins ara per a immunodeprimits. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha reiterat que cal estudiar un nou sistema de vigilància de la pandèmia, “mai abans que acabi la sisena onada”, atès que la situació epidemiològica “ha canviat”. En aquest sentit ha posat de manifest que la sisena onada septuplica els contagis que hi va haver a la tercera, però en canvi, les hospitalitzacions i ingressos a l'UCI es mantenen en les xifres que hi va haver aleshores.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Montserrat Milian Barcelona
1.
Aquests últims dies els mitjans de comunicació parleu constantment que s'han acabat la majoria de restriccions pel COVID 19 a excepció de l'oci nocturn; quan ho escolto em vull la sang, donat que ningú parla de que continuen les prohibicions als hospitals per veure els malalts. Prohibició que toca a un tema tan important de drets humans com poden ser les visites als malalts i les relacions amb els familiars. No vull personalitzar, per que som mils de familiars i malalts que ens trobem amb la mateixa situació però per exemple el meu pare de 86 anys va ser ingressat diumenge passat li han diagnosticat un tumor i està sol afrontant tant greu situació. Això no és una restricció? Per que no se'n parla?
  • 0
  • 0

Comenta aquest article