El SOC destinarà 14,8 milions d’euros a formar en competències digitals dones desocupades d’entorns rurals

El programa ADA, finançat amb fons europeus, preveu beneficiar unes 28.000 persones


El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha publicat aquest dimarts la convocatòria de subvencions del nou programa ADA, que té com a objectiu formar en competències digitals a dones desocupades en municipi de menys de 30.000 habitants.

El nou programa, finançat amb fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, compta amb un pressupost de 14,8 milions d'euros i està previst que beneficiï unes 28.000 persones. El termini de presentació finalitza el 28 de febrer i les accions formatives hauran de finalitzar com a màxim el 30 de novembre de 2022.

Les formacions consistiran en cursos de curta durada –unes 40 hores- en camps com a ciberseguretat, la creació de webs o el funcionament dels diferents sistemes operatius.

Segons destaca el SOC, el disseny d'aquesta convocatòria respon al fet que les competències digitals són “un requisit per a la inserció laboral en qualsevol sector professional”. Alhora, subratlla que “existeix una bretxa de gènere en la disposició d'aquestes competències i una major dificultat per assolir-les segons el lloc de residència2. A banda d'impulsar la formació, el SOC també assenyala que el programa ADA permetrà “impulsar l'emprenedoria i el desenvolupament rural”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article