Barcelona fa una crida perquè les empreses tecnològiques de la ciutat facin un pas endavant en l’equitat de gènere

L’Ajuntament posa en marxa un nou programa per reduir la bretxa de gènere en aquest àmbit


L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una xarxa perquè empreses de tecnològiques de la ciutat formin part de la lluita per l’equitat de gènere en el sector tecnològic. El Gender Equality Tech Hub (GETHub), promogut pel consistori i coordinat per l’escola tecnològica de dones per a dones de referència allWomen.tech, és una iniciativa público-privada que pretén agrupar les empreses barcelonines compromeses amb l’equitat de gènere per tal d’impulsar i desplegar mesures concretes que redueixin la bretxa de gènere en el sector.

L’objectiu és aconseguir organitzacions amb un major nombre de dones en càrrecs tècnics i de lideratge, en entorns que garanteixin l’equitat de gènere.

Actualment, compta només amb un 29% de dones en el sector digital i les especialistes en TIC contractades representen de mitjana el 19,5% del sector. Per tal de revertir aquestes xifres, el GETHub està obert a qualsevol empresa amb seu a l’àrea metropolitana, de qualsevol dimensió que estigui disposada a treballar internament per reduir la bretxa de gènere.

La participació en el GETHub implica cocrear mitjançant la participació en un grup de treball conjunt entre empreses i associacions que treballen en pro de la igualtat de gènere. Fins al moment, s’hi han adherit companyies com Allianz, Pepsico (Digital Hub) i Holaluz, iterem i Cyberclick.

Amb la participació en aquest programa, les empreses obtindran un compromís amb la igualtat, així com notorietat en aquest sentit de la mà de la difusió pública de la campanya i en un esdeveniment públic que tindrà lloc el maig de 2022.

Al març tindrà lloc la primera sessió de treball i la presa de contacte entre les diferents empreses i entitats que conformen el GETHub, i compartir inquietuds i possibles línies d’actuació. D’altra banda, al juny es farà una presentació pública de la tasca que s’està duent a terme per part de les diferents empreses i membres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article