L’Ajuntament de Tarragona posa en marxa el primer pis de transició per a persones sense llar

Els usuaris hi podran estar un màxim d’un any i rebran l’assistència de tècnics dels serveis socials


L'Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa el primer pis de transició per a persones sense llar. L'immoble, situat a la Part Baixa de la ciutat, té capacitat per a sis persones, que s'hi podran estar un màxim d'un any. Durant aquest temps rebran l'assistència de tècnics dels serveis socials municipals, que els acompanyaran mitjançant un pla de treball per aconseguir que es reintegrin en la societat i puguin ser autosuficients econòmicament. Un cop s'hagi assolit l'objectiu, l'empresa municipal d'habitatge Smahusa els ajudarà a trobar un pis que puguin pagar ells mateixos.

El pis té quatre habitacions, dos lavabos, una cuina-menjador i una sala d'estar. Serà només per a homes, però el consistori treballa per ampliar el nombre d'immobles de transició per a persones sense sostre i que n'hi pugui haver algun dedicat exclusivament a dones. La consellera de Serveis Socials de Tarragona, Inés Solé, ha apuntat que “no es tracta de donar només un sostre, sinó que s'acompanya d'un pla de treball i unes estratègies de reinserció de la persona” per tal que guanyin en dignitat. “Es fa un seguiment perquè puguin obtenir la plena autonomia, la incorporació al mercat laboral i, en una última fase, aconseguir un pis que puguin mantenir”, ha exposat.

Aquest pla de treball el faran tècnics de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMMST) i de la Creu Roja. Inclourà aspectes com formació, recerca activa de feina, salut de l'usuari, acompanyament psicoemocional i acompanyament per buscar un recurs habitacional, un cop hagi completat favorablement el procés. Els tècnics municipals també tindran la funció de seleccionar els usuaris. Els requisits per entrar al programa són tenir DNI o NIE, portar un any vivint a la ciutat, estar en una situació de crisi personal, laboral, econòmica i residencial, ser major de 18 anys i tenir un mínim d'ingressos o en projecció de ser susceptible de rebre una prestació en concepte de renda bàsica garantida.

Ara per ara, al pis hi viuen dues persones, però les setmanes vinents s'ompliran les quatre places restants. Smahusa ha cedit l'immoble a l'IMMST perquè el gestioni i, amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Generalitat, ha assumit la rehabilitació del pis, que ha tingut un cost de 47.355 euros. "Smahusa s'encarrega del continent i serveis socials, del contingut, en la gestió dels usuaris", ha exemplificat la consellera d'Habitatge, Eva Miguel.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article