Convocats els Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras

Plataforma Educativa distingirà els projectes que fomenten la innovació i l’emprenedoria social


Els Premis d’Acció Social Maria Figueres i Mercè Bañeras acaben d’obrir una nova convocatòria, que enguany arriba a la 10a edició. Aquests guardons, que impulsa Plataforma Educativa anualment, tenen la voluntat de reconèixer la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que, des de l’acció social, el no afany de lucre i la capacitat emprenedora, contribueixin a millorar la qualitat de vida de totes les persones que viuen a Catalunya.

Aquest any, els projectes i iniciatives es poden presentar a tres categories: una d’Innovació Social, una altra d’Emprenedoria Social i una tercera de Corresponsabilitat Ciutadana.

La categoria d’Innovació Social es dirigeix a totes aquelles persones que han ideat una acció de desenvolupament social a través d’un canvi original o nou en la presentació d’un servei, així com en la producció d’un bé que aconsegueixi millorar situacions de pobresa, marginalitat, discriminació, exclusió o risc social. Així mateix, es valorarà que el projecte pugui ser replicable o reproduïble a altres parts del territori. “Especialment, aquesta categoria està dirigida a guardonar els projectes que estan en procés de dur-se a terme, o aquells que just acaben d’arrencar, i que, per aquest motiu, necessiten una ajuda per tirar endavant”, expliquen des de Plataforma Educativa.

La proposta guanyadora en aquesta categoria rebrà un premi de 2.000 euros que permetrà tirar endavant la proposta o consolidar-la, en el cas que ja estigui activa.

D’altra banda, la categoria d’Emprenedoria Social és un reconeixement d’una acció o iniciativa que s’hagi desenvolupat i mantingut en el temps. Poden presentar-se a aquesta candidatura les iniciatives, projectes i serveis consolidats que han destacat i destaquen per la seva acció de transformació social i que han millorat i milloren les vides de les persones que atenen i la societat en general. En aquest cas, la proposta guanyadora rebrà un premi de 1.000 euros.

El termini de presentació de les candidatures ja està obert i acaba el 7 d’abril. Per presentar una candidatura als Premis d’Acció Social Maria Figueres i Mercè Bañeras cal, primer, omplir un formulari al web dels premis. També s’ha d’enviar el projecte a [email protected] (en format pdf o word i amb un pes màxim de 8Mb). El veredicte es farà públic durant l’acte que se celebrarà el 22 d’abril.

“Esperem rebre el màxim de propostes. Serà un senyal inequívoc que la innovació social  al tercer sector està més viva que mai, i que la societat cada vegada és més conscient de la importància d’engegar iniciatives que contribueixen a millorar la qualitat de vida de  les persones”, expressa Plataforma Educativa, impulsora dels guardons.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article