El Síndic reclama la cessió de tots els habitatges que la Sareb té a Catalunya per destinar-los al lloguer social

Demana aturar els desnonaments contra gent que està ocupant alguns dels immobles fins que es pugui estudiar cas per cas


El Síndic de Greuges ha reclamat la cessió de tots els habitatges que la Sareb té a Catalunya per destinar-los al lloguer social. El Síndic ha fet referència al fet que el Pla d'habitatge 2022-2025 del govern espanyol estableixi un programa de cessió d'habitatges de la Sareb en favor de l'administració i d'entitats sense ànim de lucre. Segons el seu parer, haurien de ser tots els habitatges de què disposa la Sareb.

També ha demanat la suspensió dels procediments judicials de desnonament en curs per aquelles persones que viuen en alguns d'aquests habitatges, fins que no es pugui valorar, cas per cas, la possible regularització de la situació d'ocupació mitjançant la formalització d'un contracte de lloguer social.

El Síndic ha obert una actuació d'ofici i s'ha adreçat a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya perquè informi del nombre d'habitatges propietat de la Sareb que gestiona actualment, la previsió amb què es treballa per a la cessió dels habitatges, les actuacions que estan portant a terme els governs català i espanyol i el finançament del programa de cessió.

Paral·lelament, ha demanat al Defensor del Poble que s’adreci al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i a la Sareb perquè expliquin la previsió amb què treballen per aconseguir la cessió total. També les mesures que es prendran per assegurar que aquesta cessió anirà acompanyada del finançament necessari per garantir l’habitabilitat i l’accessibilitat dels habitatges i també la gestió posterior.

Mobilitzacions de la PAH

També la PAH es va mobilitzar a finals de febrer per reclamar que al Govern espanyol que els pisos de la Sareb passin a ser públics. El moviment per l'habitatge assenyala que, si el deute de la Sareb és públic, també ho siguin els seus pisos i reclamen una reunió de diàleg amb el Ministeri d'Economia, a qui consideren nou gestor del “banc dolent”. Segons informació publicada per la Sareb, l'entitat posseeix més de 140.000 immobles a tot l'Estat espanyol, 27.300 dels quals són a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article