Catalunya escolaritza una cinquantena d’infants refugiats per la guerra a Ucraïna

Educació treballa en un protocol que garanteixi la matrícula i el servei de menjador


Catalunya ha escolaritzat 49 menors d’edat refugiats per la guerra a Ucraïna entre divendres de la setmana passada i dilluns d'aquesta, segons dades del Departament d'Educació.

Aquests infants es troben en poblacions com Barcelona, Roses i Lloret de Mar. El Departament ha explicat que els infants i joves refugiats que arribin seran escolaritzats a través dels procediments habituals de matrícula viva. Així, la conselleria està treballant en un protocol que garanteixi l'escolarització d'aquests menors, que preveu poder matricular tot l'alumnat, tot i que manqui alguna documentació, i també la cobertura del servei de menjador. Un cop assignada la plaça, s'habilitarà suport personalitzat als menors, i aules d'acollida als més grans.

Les oficines municipals d'escolarització seran les encarregades de distribuir els infants de manera equilibrada. Això es farà intentant no separar germans i procurant que vagin a centres propers als domicilis. A més, s'intentarà afavorir el reagrupament familiar al màxim possible.

Educació valorarà la incorporació de més professionals a través dels serveis territorials, com per exemple de suport emocional i d'orientadors, treballadors socials i tècnics d'integració social. També preveu reforçar les aules d'acollida si és necessari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article